Barcelona torna a celebrar amb activitats presencials la benvinguda de l’any nou xinès, l’any del tigre : Servei de Premsa

Barcelona torna a celebrar amb activitats presencials la benvinguda de l’any nou xinès, l’any del tigre

28/01/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

[su_qrcode data=”%CURRENT_URL%” size=”150″ margin=”10″ align=”right”]Dissabte, 29 de gener a les 11.30 hores (passeig de Lluís Companys a tocar de l’Arc de Triomf) se celebra l’acte de benvinguda de l’any nou xinès, que torna a l’activitat presencial.

La celebració de l’any nou xinès, doncs, torna als carrers de Barcelona. Després de dos anys sense activitat presencial a causa de la pandèmia, la festivitat més important i tradicional del calendari de la comunitat xinesa a la ciutat, tornarà a tenir activitat presencial, a l’aire lliure. Barcelona, doncs, donarà demà la benvinguda a l’any 4720, l’any del tigre segons el calendari lunar xinès, amb una jornada festiva que tindrà com a centre neuràlgic el passeig de Lluís Companys a tocar de l’Arc de Triomf. L’acte central de la jornada serà la benvinguda institucional al nou any, amb el toc del gong, acte que protagonitzarà el cònsol general de la República de la Xina, Zhu Jingyang.

Aquest any, i a causa de les restriccions pandèmiques, el programa de la celebració es redueix a una fira gastronòmica i cultural i a les actuacions a l’escenari, sempre respectant les directrius i els protocols de les autoritats sanitàries. La fira de gastronomia i cultura d’agermanament de les tradicions d’occident i orient, tindrà lloc al Passeig de Lluís Companys de 10.00 a 20.00h. Les activitats de celebració de l’any nou xinès les organitzen la comunitat xinesa, coordinada per l’Associació Cultural Popular Xinesa, Grup d’artistes HUAXING España, l’Institut Confuci i la Casa Àsia, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i del Consolat República Popular de la Xina.

La celebració de l’any nou xinès ha arrelat amb força els darrers anys a Barcelona, a on hi viuen al voltant de 22.000 persones d’origen xinès. La xinesa, és de fet la tercera nacionalitat més gran resident a la ciutat de Barcelona. El dinamisme del seu teixit associatiu i el component intercultural de la celebració de l’any nou, que comparteixen nombroses entitats dels barris, l’ha convertit en una cita molt assenyalada en el calendari festiu barceloní. Cita, que a més a més va ser reconeguda amb una menció especial de la categoria de Cultura Popular dels Premis Ciutat de Barcelona l’any 2018.

L’any 2020 la preocupació per l’avenç de la Covid a la Xina va provocar la suspensió dels actes de celebració a Barcelona, pocs dies abans del començament. L’any passat, el 2021, les restriccions provocades per la pandèmia van obligar a desenvolupar la festa amb un format íntegrament online. Amb tot, la ciutat segueix consolidant aquesta celebració, que té lloc a moltes ciutats al món, i que a la nostra ciutat se celebra conjuntament amb la participació de les comunitats xinesa i catalana, mostrant el seu caràcter obert, la diversitat cultural de la ciutat i el compromís de convivència intercultural.





Paraules clau

any nou xinès/