L’Ajuntament de Barcelona, l’ICF i Avalis prorroguen la línia de finançament B·Crèdit : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona, l’ICF i Avalis prorroguen la línia de finançament B·Crèdit

28/01/2022



Temps estimat de lectura: 4 minuts

[su_qrcode data=”%CURRENT_URL%” size=”150″ margin=”10″ align=”right”]Des de la seva posada en marxa a l’octubre del 2020, un total de 839 micropimes i persones treballadores autònomes han accedit a aquesta línia de finançament per cobrir necessitats de liquidat derivades de la Covid-19                                    

Aquesta línia de finançament ha permès destinar prop de 10,5 milions d’euros per donar suport a la petita economia, protegint llocs de treball, i reactivar l’economia de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa,   l’Institut Català de Finances (ICF) i Avalis de Catalunya han acordat prorrogar la línia de finançament B·Crèdit amb l’objectiu de facilitar l’accés al crèdit a aquelles microempreses i persones treballadores en règim d’autònom que encara tenen necessitats de liquidat derivades de la crisi de la Covid-19. Els préstecs, d’un import de 12.500 euros, es podran formalitzar fins a finals de març.

A través d’aquesta línia de finançament, creada a l’octubre del 2020 per donar resposta a les necessitats de la petita economia de la ciutat, s’han finançat fins a dia d’avui un total de 839 micropimes i persones en règim d’autònom per 10,5 milions d’euros. En concret, durant el 2020 es van finançar 245 empreses per 3,1 milions d’euros mentre que el 2021 s’ha donat suport financer a 594 micropimes per 7,4 milions d’euros.

Els préstecs estan destinats a micropimes i persones treballadores autònomes, col·lectiu que acumula el 76% de les operacions formalitzades. Pel que fa als sectors, el 68% de les empreses beneficiàries des de la seva posada en marxa han estat de sectors relacionats amb l’economia del visitant: transport de viatgers, hostaleria, restauració, turisme, oci i comerç. La concessió de les 839 operacions ha servit per donar liquiditat a aquestes empreses que mantenen aproximadament 1.400 llocs de treball, incloent les persones que promouen els negocis.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, destaca que “feia una dècada que l’Ajuntament de Barcelona no impulsava una línia de microcrèdits per donar suport al finançament de la petita economia i les persones treballadores autònomes, que són la base del teixit productiu de la ciutat. Vam recuperar aquesta política, en el marc de les mesures extraordinàries de reactivació per fer front a la pandèmia, per ajudar al manteniment i la creació de llocs de treball i per salvar empreses. És en aquests fràgils moments que la sisena onada de la pandèmia ens ha portat que hem apostat per prorrogar els ajuts i estar al costat de les empreses que més ho necessiten”.

El conseller delegat de l’ICF, Jordi Òliva, fa una valoració molt positiva de la línia: “Gràcies al treball conjunt vam ser capaços de dissenyar una solució a mida de manera ràpida i coordinada que ha donat estabilitat i continuïtat a un dels segments més importants del teixit productiu de la ciutat, com són les micropimes, els autònoms i les autònomes. Arran de les restriccions de finals d’any provocades per la sisena onada de la Covid-19 creiem que era necessari prorrogar uns mesos més aquesta línia i així facilitar l’accés al crèdit dels col·lectius més afectats”.

Per la seva banda el conseller delegat d’Avalis, Josep Lores, ha remarcat que “el circuit de concessió de les operacions articulat per les tres parts ha funcionat perfectament i ha permès atendre de manera eficient i àgil el gran nombre de sol·licituds que s’han interessat pels préstecs”.

Aquests microcrèdits, que es poden sol·licitar a través de Barcelona Activa, formen part del pla de reactivació econòmica impulsat pel Centre de Resposta Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Sobre l’ICF

L’ICF és l’entitat financera pública de Catalunya. Té com a missió principal promoure el finançament del teixit empresarial a Catalunya per tal de contribuir al creixement, la innovació i la sostenibilitat de l’economia catalana. L’ICF actua com a complement del sector privat oferint una àmplia gamma de solucions de finançament centrades en préstecs, garanties i inversió en capital risc. Des del 2014 és membre de l’Associació Europea de Bancs Públics (EAPB), que agrupa gran part dels bancs i les entitats financeres públiques que operen a Europa.

 

Sobre Avalis de Catalunya

La missió d’Avalis de Catalunya S.G.R., entitat sense ànim de lucre, és facilitar l’accés al crèdit a pimes i autònoms amb activitat a Catalunya, a més d’afavorir les condicions de finançament mitjançant la prestació d’avals davant d’entitats financeres i de l’ICF. Tanmateix, facilita la licitació i execució de concursos públics.

 

Sobre Barcelona Activa

Barcelona Activa és l’agència municipal que té com a objectiu l’impuls de la política econòmica i el desenvolupament local per promoure la millora de la qualitat de vida de les ciutadanes i ciutadans de Barcelona a través del foment de l’ocupació, l’impuls de l’emprenedoria, el talent i el suport a les empreses, responent a les diferents necessitats de les persones en el seu territori i des de la perspectiva de l’economia plural.





Paraules clau

b-credit/ Barcelona Activa/