L’Ajuntament de Barcelona i Cisco participen d’un projecte europeu que busca garantir la seguretat en l’entorn IoT : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona i Cisco participen d’un projecte europeu que busca garantir la seguretat en l’entorn IoT

01/02/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

Provaran la plataforma de ciberseguretat IRIS per protegir les ciutats i comunitats de la UE

En estreta col·laboració amb un consorci format per 19 entitats d’arreu d’Europa, el cas d’ús pilot que es farà a BCN simularà un entorn de ciutat intel·ligent del món real atacat pels ciberdelinqüents

L’Ajuntament de Barcelona participa en un projecte europeu que busca la seguretat en entorn de l’IoT (Internet de les Coses). De la mà de Cisco es provarà a BCN la plataforma de ciberseguretat IRIS per protegir les ciutats i comunitats de la Unió Europea.

El projecte europeu H2020 IRIS- format per 19 socis de 12 països europeus[1]-, té com a objectiu oferir un marc que doni suport a les xarxes europees de resposta a incidents de seguretat (CERT i CSIRT) per detectar, compartir, respondre i recuperar-se de les amenaces i vulnerabilitats de ciberseguretat dels sistemes TIC impulsats per IoT i la Intel·ligència Artificial (IA), per tal de minimitzar l’impacte de la ciberseguretat i els riscos de privadesa. La plataforma IRIS estarà disponible, gratuïtament, per als CERT i els CSIRT nacionals europeus al final del projecte (2024).

La ciutat de Barcelona és una de les ciutats europees amb desplegament de característiques “smartcity” –juntament amb Hèlsinki i Tallinn- seleccionades per demostrar i validar la plataforma de ciberseguretat. Cisco, juntament amb el consorci europeu, oferirà les solucions tècniques i l’experiència per a aquest pilot a tota la xarxa d’IoT urbana de l’Ajuntament de Barcelona, en una prova que es farà con​​juntament amb els CERT, CSIRT i les autoritats de ciberseguretat nacionals.

L’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) serà l’ens municipal encarregat d’acompanyar la implementació d’un cas d’ús a la ciutat que permeti aportar propostes al disseny de la plataforma. L’Urban Lab que s’està desenvolupant a la zona del barri 22@, serà el banc de proves i l’espai urbà real on fer el pilot i provar aquesta plataforma innovadora per ajudar a protegir les comunitats europees.

A Europa, les connexions IoT suposaran gairebé el 60% (3.600 milions) de tots els dispositius connectats en xarxa l’any 2023[2]. A mesura que les ciutats intel·ligents continuen ampliant les seves plataformes habilitades per IoT i IA, sorgeixen nous ciberatacs. Identificar, respondre i compartir dades relacionades amb vectors d’atac entre els professionals de la seguretat és cada cop més complex.

 

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement no 101021727. Content reflects only the authors’ view and European Commission is not responsible for any use that may be made of the information it contains.

 

[1] The IRIS consortium comprises of public organizations, SMEs with cutting-edge cyber technologies, large industries as service providers as well as research and academic partners with significant achievements to cybersecurity and privacy technologies.

[2] Cisco Annual Internet Report 2020, including Western, Central, and Eastern Europe data.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
cisco/ IoT/ IRIS/ unió europea/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina