L’Ajuntament de Barcelona i Xnet presenten el primer prototip de plataforma educativa de codi obert i auditable : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona i Xnet presenten el primer prototip de plataforma educativa de codi obert i auditable

08/02/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

[su_qrcode data=”%CURRENT_URL%” size=”150″ margin=”10″ align=”right”]Dimecres 9 de febrer, a les 12:30 hores, (sala Lluís Companys, Ajuntament de Barcelona), la tercera tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030 i transició digital, Laia Bonet; el regidor d’Educació, Pau Gonzàlez; la coordinadora d’Xnet, Simona Levi i Cecilia Bayo, membre del grup de famílies promotores, presentaran el primer prototip de plataforma educativa de codi obert i auditable i explicaran els propers passos d’aquest projecte pilot en centres educatius i formatius de la ciutat.

Aquest projecte pioner ha estat desenvolupat en tres centres educatius gràcies al treball conjunt de la plataforma activista pels drets digitals Xnet, l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona. Es tracta d’un projecte que busca afavorir una digitalització dels centres educatius que respecti la sobirania de dades i els drets digitals de l’alumnat, professorat i famílies, revertint la tendència actual d’ús de plataformes privatives de les grans corporacions tecnològiques als centres públics.

A la roda de premsa també hi assistiran, entre d’altres, el Director d’Innovació Democràtica, Arnau Monterde; el comissionat d’Innovació Digital, Michael Donaldson; representants del Consorci d’Educació i de la Diputació de Barcelona; Mireia Gómez, docent i referent TIC d’una de les escoles participant i IsardVDI i 3iPunt, empreses desenvolupadores.

Telemàticament, l’acte podrà seguir-se en streaming a través del lloc web del Servei de Premsa (https://ajuntament.barcelona.cat/premsa).

 

 

 

INSTRUCCIONS DE CONNEXIÓ PER A PERIODISTES

Instruccions a seguir per preguntar a la roda de premsa:
– Cada periodista que vulgui preguntar per via telemàtica haurà de confirmar-ho enviant un missatge de WhatsApp amb nom i mitjà al telèfon 667 744 459.
– Abans que comenci la roda de premsa, haurà d’obrir l’enllaç següent a través d’ordinador o de dispositiu mòbil i afegir un password que rebrà per WhatsApp: https://salavirtual.barcelona.cat/AjbcnPremsa
– Un cop connectat, haurà de desactivar el micròfon amb el botó ‘micròfon’ situat a la part inferior de la pantalla i seguir la roda de premsa.
– Al torn de preguntes, un moderador donarà pas a cada periodista. Al seu torn, cada periodista haurà d’activar el seu micròfon a través del botó inferior. Amb el micròfon ja activat, caldrà identificar-se amb nom i mitjà i seguidament fer les preguntes. Quan s’hagin respost les seves preguntes, el periodista haurà de dir o indicar que ha acabat el seu torn i tornar a silenciar el seu micròfon.
Igualment, els periodistes que vulguin seguir fent les preguntes a través de missatges de WhatsApp, podran enviar-les al número de telèfon 667 744 459. Caldrà que s’identifiquin amb nom i mitjà.

Paraules clau

plataforma educativa de codi obert i auditable/