L’Eixample iniciarà el juny la gran transformació de Superilla Barcelona : Servei de Premsa

L’Eixample iniciarà el juny la gran transformació de Superilla Barcelona

10/02/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

Enllestits els projectes executius dels quatre eixos verds de Consell de Cent, Girona, Rocafort i Comte Borrell, fets a partir d’un model de carrer únic, i les quatre primeres places que s’implantaran aquest mandat en el marc de la transformació urbana que viu la ciutat

El model de carrer que caracteritza els eixos fomenta la vida al carrer, incorpora una nova infraestructura ambiental sostenible i afavoreix el comerç de proximitat

Com a novetat, als quatre eixos apareixen 31 placetes noves als encreuaments amb els carrers transversals que suposen llocs d’estada i espais de joc infantil i permeten un recorregut a peu continu, amable i tranquil

S’elimina l’asfalt i s’utilitza el panot i el granit com a paviments, i el verd pren un protagonisme clar: passa a ocupar de l’1% al 12% de la via i es plantaran més de 400 arbres nous i 7.930 m2 d’espècies arbustives i vivaces

El terreny serà permeable per reutilitzar l’aigua de la pluja, els carrers seran 100% accessibles i de plataforma única i hi haurà més mobiliari urbà i una il·luminació a escala humana amb fanals més baixos i situats al centre

Les places de les cruïlles de Consell de Cent amb Girona i Comte Borrell es converteixen en espais cívics i d’activitats, i les de Rocafort i Enric Granados seran àmbits enjardinats que potenciaran el verd i l’estada

Els projectes s’aprovaran i es licitaran els propers dies per començar les obres el juny i guanyar 58.000 m2 per als vianants

 

Descarregar dossier de premsa (PDF)

Descarregar presentació (PDF)

Descarregar renders (ZIP)Compartiu aquest contingut

Paraules clau
superilla/ Superilla Barcelona/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina