Barcelona posarà a disposició dels refugiats ucraïnesos amb discapacitat o problemes de mobilitat material de suport : Servei de Premsa

Barcelona posarà a disposició dels refugiats ucraïnesos amb discapacitat o problemes de mobilitat material de suport

09/03/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Banc del Moviment, xarxa solidària de productes de suport, oferirà sense fiança tots els seus recursos a les persones que els necessitin

A Ucraïna hi viuen un total de 2,7 milions de persones amb discapacitat

Barcelona ha posat a disposició dels refugiats i refugiades d’Ucraïna que arribin a la ciutat tot el material de suport del Banc del Moviment (BdM), com cadires de rodes, crosses, caminadors i bastons, per satisfer les necessitats de les persones amb dificultats de mobilitat o discapacitat. L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i els seus equips s’han posat a disposició de l‘àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI i Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Barcelona per tal d’afavorir la recepció i acollida de les persones refugiades amb discapacitat així com cooperar amb les instàncies europees per fer arribar l’ajut humanitari necessari. El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat i president de l’IIMPD, Joan Ramon Riera, ha afirmat: “No sabem quantes persones refugiades tenen o no alguna discapacitat, però si sabem que en cap cas la discapacitat ha de ser obstacle per fugir del conflicte i ésser acollit al nostre país i ciutat”. Riera ha afegit que per aquest motiu s’oferiran a les persones refugiades “totes les existències de material del Banc del Moviment, sense necessitat de cap fiança, i amb el compromís de reposar el material que s’hagi fet servir”.

En una reunió extraordinària l’1 de març, el Consell Rector de l’IMPD  va llegir i aprovar una declaració institucional de condemna de la guerra i de defensa dels drets i els valors democràtics. Aquesta declaració va venir motivada per la gravetat que suposa la invasió d’Ucraïna i el fet que en aquest país hi viuen 2,7 milions de persones amb discapacitat. També es va posar en relleu que cal garantir la seva protecció i seguretat, respectant les obligacions en virtut de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat. Després de la reunió extraordinària, divendres es va celebrar una segona trobada amb l’equip del BdM per acordar l’oferiment de tot el material del servei.

El BdM disposa actualment de 82 cadires de rodes, 68 caminadors, 29 cadires de dutxa, 38 crosses, 47 coixins i matalassos antiescares i altres productes com seients o bastons. Aquest és un servei municipal gestionat per l’IMPD en col·laboració amb les entitats ‘Associació Catalana la Llar de l’Afectat d’Esclerosi Múltiple, Nexe Fundació i Associació per la Vida Independent (AVI).Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Ucraïna/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina