Barcelona estrena una nova pàgina web per facilitar l’acollida de les persones refugiades provinents d’Ucraïna i per canalitzar la solidaritat de la ciutadania : Servei de Premsa

Barcelona estrena una nova pàgina web per facilitar l’acollida de les persones refugiades provinents d’Ucraïna i per canalitzar la solidaritat de la ciutadania

12/03/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

A partir de l’adreça www.ciutatrefugi.barcelona, l’Ajuntament explica quins són els serveis municipals implicats en la gestió d’aquesta crisi humanitària i respon les preguntes més freqüents que han arribat al consistori durant els darrers dies

El web incorpora informació actualitzada en diferents idiomes, inclòs l’ucraïnès, i facilita a la ciutadania informació pràctica sobre què pot fer per col•laborar en l’acollida de les persones refugiades

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una nova pàgina web per tal de facilitar l’acollida de les persones refugiades que fugen de la guerra a Ucraïna i per ajudar a canalitzar de la forma més eficient possible la solidaritat de la ciutadania.

El web incorpora l’idioma ucraïnès, a banda d’una nova imatge gràfica amb els colors de la bandera ucraïnesa per deixar constància del suport del consistori al patiment de la població civil d’aquest país. El web www.ciutatrefugi.barcelona està estructurat en diversos apartats i té l’objectiu de fer arribar a la població d’una manera entenedora la informació més actualitzada possible sobre els diferents serveis municipals implicats i què cal fer en cada circumstància, intentant respondre la multitud de preguntes que ha rebut l’Ajuntament durant els últims dies. De fet, el web de Barcelona com a Ciutat Refugi ja es va crear l’any 2016, tot i que ara s’ha adaptat al context actual i a la crisi humanitària que està vivint Ucraïna per tal de ser el més útil i entenedora possible per pal•liar en la mesura del possible la situació que estan vivint centenars de milers de persones obligades a fugir de les seves cases, especialment en el cas que la seva destinació sigui la ciutat de Barcelona.

La pàgina web s’estructura en diversos apartats. Un d’ells informa dels serveis per facilitar una primera acollida que ofereix el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) durant 24 hores i 365 dies a l’any, així com aquells que ofereix el Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) per orientar sobre els tràmits necessaris per obtenir l’asil i el refugi. Igualment incorpora informació pràctica sobre la manera de posar-se en contacte amb tots dos serveis, a banda de subratllar el recolzament municipal als dispositius conjunts que s’han posat en marxa amb la Creu Roja per tal de facilitar l’acollida ja en les principals vies d’accés a la ciutat com són l’Estació de Sants i l’aeroport del Prat.

El web també ofereix una orientació clara i entenedora sobre la manera que té la ciutadania per col•laborar en aquesta crisi humanitària, incorporant un llistat d’entitats socials i ONG que treballen sobre el terreny per fer donatius, quin és el procediment per acollir persones provinents d’Ucraïna, ja siguin persones adultes o infants, així com el procediment per ser voluntari o voluntària. Finalment, incorpora un llistat d’una vintena de preguntes amb la seva respectiva resposta per tal d’oferir informació sobre l’escolarització d’infants o el procés d’empadronament a la ciutat, entre d’altres. El web s’anirà actualitzant periòdicament per tal d’anar recollint les novetats que vagin sorgint.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Ucraïna/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina