Prop de 16.000 persones s’examinen per accedir a les noves borses de treball de l’Ajuntament de Barcelona : Servei de Premsa

Prop de 16.000 persones s’examinen per accedir a les noves borses de treball de l’Ajuntament de Barcelona

18/03/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Prop de 16.000 persones s’han inscrit per participar en les proves selectives per formar part de les noves borses de treball que ha convocat l’Ajuntament de Barcelona. Aquestes borses serviran per cobrir les necessitats que es produeixen de manera habitual als diferents serveis municipals. Demà, dissabte 19 de març, tindran lloc els exàmens al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona i a la facultat de Dret de la Universitat de Barcelona.

En total, són 33 les convocatòries i la selecció es basa en les competències i els valors i, per primera vegada, es valora el coneixement de les llengües alemanya, anglesa, àrab, francesa, italiana, urdú i xinesa per tal d’afavorir l’accés de les persones d’origen divers.

Entre les persones aspirants, més del 70% són dones. Es compta amb espais reservats per a lactants i embarassades. D’altra banda, hi ha unes 400 persones inscrites que compten amb alguna discapacitat superior al 33% i, per tal de facilitar la igualtat d’oportunitats, s’ha donat resposta a 160 adaptacions de les proves per a persones amb algun tipus de discapacitat que els dificulti l’execució de les mateixes.

Per tal de poder dur a terme aquests processos selectius, l’Ajuntament de Barcelona comptarà amb més de 700 membres de la plantilla municipal que vetllaran per un correcte desenvolupament de tot el procés. A més, també hi haurà observadors dels diferents sindicats amb representació a l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta convocatòria forma part del desplegament de la Mesura de Govern. Estratègia de persones i desenvolupament organitzacional 2019-2023, així com del Pla Barcelona Interculturalitat. Ambdues mesures contemplen la incorporació de la diversitat sociocultural de la ciutat en el personal de l’Ajuntament i en la provisió de serveis. Així mateix aposten per la incorporació de persones de perfils competencials i professionals més diversos que contribuiran a la innovació i adaptació dels serveis a les noves realitats i per tant a una major competitivitat de l’organització.

La voluntat és poder cobrir necessitats temporals i estructurals, en la major part de les professions municipals, amb nou personal. En la línia de potenciar la selecció basada en competències i valors, aquestes borses se centraran exclusivament en proves:

 Demà tindran lloc les primeres tres proves i les entrevistes es duran a terme més endavant.

 

El procés selectiu inclourà 33 categories laborals

Les borses de treball que s’obriran correspondran a Tècnic Superior, Tècnic Mig i Auxiliar.

El procediment només permet accedir a una de les categories convocades, afavorint així una gestió més eficaç dels nomenaments. Algunes borses tenen especialitzacions que s’han sol·licitat un cop tancat el període d’inscripcions (com atenció al ciutadà en la categoria auxiliar, o promoció econòmica internacional o prevenció de riscos laborals en la categoria tècnica superior de gestió).

Per informar sobre el desenvolupament d’aquests processos selectius i facilitar la inscripció, l’Ajuntament de Barcelona ha posat a disposició de la ciutadania el següent web:

www.barcelona.cat/processos-selectius-2021





Paraules clau

borses de treball/