Ada Colau transmet el suport de Barcelona a l’alcalde de Kíiv Vitali Klitxkó en una reunió telemàtica : Servei de Premsa

Ada Colau transmet el suport de Barcelona a l’alcalde de Kíiv Vitali Klitxkó en una reunió telemàtica

24/03/2022Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcaldessa ha expressat a Klitxkó la voluntat de la ciutat de reforçar el pont humanitari entre Barcelona i Ucraïna el mateix dia que es compleix un mes de l’inici de la invasió russa

Colau i Klitxkó han coincidit també en la necessitat de seguir fent pressió política i econòmica per aturar la invasió russa el més aviat possible, perquè l’atac rus ordenat per Vladímir Putin és contra la democràcia europea

Barcelona ja ha destinat 320.000€ d’emergència per a entitats que treballen sobre el terreny en l’atenció a les víctimes civils de la guerra i els serveis municipals han fet més de 3.700 atencions a persones refugiades

L’alcaldessa de Barcelona Ada Colau s’ha reunit telemàticament aquest dijous amb l’alcalde de Kíiv Vitali Klitxkó, a qui li ha transmès el suport de la ciutat al patiment de la població civil ucraïnesa i la voluntat de reforçar el pont humanitari entre Barcelona i Ucraïna, precisament el dia en què es compleix un mes de l’inici de la invasió russa. A la trobada ha participat també el cònsol d’Ucraïna a Barcelona, Oleksandr Dzoma, qui ha agraït el suport de la població de Barcelona en l’acollida de persones ucraïneses i que igualment ha demanat un esforç addicional per aturar el conflicte.

 

 

 

 

“És un atemptat contra la democràcia i contra els drets humans. La seva causa és la nostra”, li ha expressat Colau a Klitxkó durant la trobada, que s’ha centrat en recollir les demandes de material mèdic i civil que necessita la població de Kíiv, però també de manera molt concreta en subratllar que l’origen de la guerra és una “invasió il•legítima” ordenada pel govern rus i que per això el que es troba en joc és la democràcia europea. “Compti amb Barcelona com a ciutat germana. Estarem al seu costat duri el que duri” la invasió, ha afegit l’alcaldessa, que igualment ha assegurat que Barcelona utilitzarà la seva influència internacional en les diferents xarxes de governs locals en què participa per mantenir la pressió política i econòmica contra el cercle de poder del president rus Vladímir Putin.

La ciutat de Barcelona ja ha aprovat una primera convocatòria d’urgència de 320.000 euros per a entitats de cooperació internacional que treballen sobre el terreny en l’atenció a les víctimes civils de la guerra a Ucraïna. Igualment, els serveis municipals han fet fins ara més de 3.700 atencions socials a persones que han arribat a la ciutat fugint del conflicte, i que es concreten en gairebé 2.200 atencions al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), d’entre les quals 654 han estat allotjaments d’emergència, juntament amb les prop de 1.600 atencions d’assessorament i informació que ha fet el Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER). De fet, el conjunt d’àrees de l’Ajuntament de Barcelona treballen de manera conjunta per concretar durant els propers dies noves mesures de suport i col•laboració amb el poble ucraïnès, a la vegada que es coordinen amb la resta d’administracions perquè aquesta acollida sigui el millor possible.

L’Ajuntament de Barcelona ha construït igualment el web www.ciutatrefugi.barcelona com a eina per canalitzar de la forma més eficient possible la solidaritat de la ciutadania i facilitar l’acollida de les persones refugiades que fugen de la guerra. L’objectiu d’aquesta pàgina web és fer arribar a la població d’una manera entenedora la informació més actualitzada possible sobre els diferents serveis municipals implicats i què cal fer en cada circumstància, intentant respondre la multitud de preguntes que ha rebut l’Ajuntament durant els últims dies. A més a més, la ciutat de Barcelona ha signat recentment la Declaració de Mariupol, juntament amb un centenar de ciutats i àrees metropolitanes europees, en què es condemna de manera clara la invasió russa d’Ucraïna i es crida als governs europeus i la Comissió Europea perquè augmenti els esforços per aturar la guerra el més aviat possible. Igualment, Barcelona va anunciar la setmana passada que mentre duri la invasió suspendrà les relacions amb el consolat de Rússia a la ciutat i igualment ha suspès temporalment l’intercanvi amb la ciutat russa de Sant Petersburg, amb qui està agermanada des de l’any 1985, sense arribar al trencament total per tal d’evitar l’estigmatització de la població russa.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Ukraïna/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina