Barcelona i el Govern de les Illes Balears acorden un front comú per defensar les Zones de Baixes Emissions : Servei de Premsa

Barcelona i el Govern de les Illes Balears acorden un front comú per defensar les Zones de Baixes Emissions

24/03/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el vicepresident del Govern de les Illes Balears, Juan Pedro Yllanes, acorden treballar plegats en el desplegament de Zones de Baixes Emissions

Durant la reunió han mostrat el compromís d’avançar en la reducció d’emissions i complir amb els objectius marcats per Europa i amb la legislació de l’Estat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el vicepresident del Govern de les Illes Balears i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, han acordat, després de la reunió que han mantingut aquest dijous a l’Ajuntament de Barcelona, treballar per ampliar el desplegament de la Zona de Baixes Emissions als seus territoris davant l’emergència climàtica i poder complir amb els objectius marcats tant per la Unió Europea com per la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica del Govern de l’Estat.

 

 

Per aquest motiu, han acordat continuar amb el treball que ja està en marxa entre el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Barcelona respecte a les Zones de Baixes Emissions per reduir el nombre de vehicles contaminants i fomentar la mobilitat compartida, el transport públic o l´ús de la bicicleta.

Yllanes i Colau han asseverat que tant el Govern de les Illes Balears com l’Ajuntament de Barcelona treballen sota el consens científic, polític i social per impulsar polítiques en favor de la salut i el medi ambient. Consideren la coordinació entre institucions fonamental per tal de seguir avançant en una descarbonització tant de les illes com de les ciutats. Tots dos han destacat la necessitat de millorar la qualitat de l’aire i la transformació de la mobilitat tant per preservar la salut de la ciutadania com per mitigar els efectes del canvi climàtic.

Sobre la sentència del TSJC sobre la Zona de Baixes Emissions de Barcelona, tant Yllanes com Colau consideren que aquesta és una sentència que va en direcció contrària del que s’està fent a Europa i han ressaltat l’obligació de les administracions públiques de protegir el dret de la salut de les persones.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha destacat que “la sentència ha refermat el compromís de totes les administracions i la necessitat d’accelerar el desplegament de zones de baixes emissions i diferents mesures per reduir els efectes de la contaminació que posen en perill la vida de les persones. Aquest es el camí i es el que ens mana la legislació vigent. La nostra convicció es mes ferma que mai”. Així mateix, el vicepresident del Govern de les Illes Balears, Juan Pedro Yllanes ha destacat que les illes estan treballant a donar compliment a l’article 14 de la llei de canvi climàtic estatal que determina que abans de 2023 els territoris insulars i els municipis de més de 50.000 habitants han de determinar Zones de Baixes Emissions.

A la reunió, tant l’alcaldessa Ada Colau, com el vicepresident balear, Juan Pedro Yllanes han ressaltat també la necessitat d’impulsar mesures per canviar l’actual model energètic i accelerar la transició energètica cap a un model més sostenible.

A la trobada també hi ha participat trobada la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Ecologia, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia.





Paraules clau

Govern de les Illes Balears/ ZBE/ Zones de Baixes Emissions/