Gairebé el 60% de la població adolescent de la ciutat està insatisfeta amb la seva imatge corporal : Servei de Premsa

Gairebé el 60% de la població adolescent de la ciutat està insatisfeta amb la seva imatge corporal

29/03/2022Temps estimat de lectura: 1 minut

Els resultats de l’enquesta de Factors de Risc en Estudiants de Secundària (FRESC) de 2021, feta per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), revelen un augment del malestar amb la imatge corporal en l’alumnat adolescent. La insatisfacció corporal supera el 50% en ambdós sexes i és més elevada en les noies (55% nois vs. 63% noies). No obstant això, respecte de 2016, en els nois ha augmentat 19 punts percentuals i en les noies 11. A més, cal destacar que paral·lelament l’aspecte físic és la principal causa de discriminació en ambdós sexes. Així doncs, el 53% de les noies i el 39% dels nois s’han sentit discriminats pel seu aspecte físic. Destaca també la pujada respecte al 2016 de la discriminació de gènere, segona causa de discriminació en les noies. En concret, 4 de cada deu noies enquestades s’han sentit discriminades pel fet de ser dones mentre que en el cas dels nois aquesta situació es dona en 1 de cada 10.

[…]

 

Descarregar nota en format PDF

Paraules clau

enquesta FRESC/