L’Ajuntament cedeix a Kíiv dos camions dels Bombers de Barcelona en el marc del Pont Humanitari entre Barcelona i Ucraïna : Servei de Premsa

L’Ajuntament cedeix a Kíiv dos camions dels Bombers de Barcelona en el marc del Pont Humanitari entre Barcelona i Ucraïna

29/03/2022Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest és el primer material concret demanat per la capital ucraïnesa que s’enviarà després de la conversa telemàtica que l’alcaldessa Ada Colau va mantenir amb l’alcalde Vitali Klitxkó dijous passat

Els dos vehicles, un autobraç i una autobomba, ajudaran a facilitar les tasques d’extinció i rescat necessàries per fer front els bombardejos de l’exèrcit rus

L’Ajuntament de Barcelona cedirà a l’Ajuntament de Kíiv dos camions dels Bombers de Barcelona. L’enviament es produeix en el marc del Pont Humanitari entre Barcelona i Ucraïna posat en marxa amb motiu de la invasió militar russa i és el primer material concret demanat per la capital ucraïnesa que s’enviarà des de Barcelona després de la conversa telemàtica que van mantenir dijous passat l’alcaldessa Ada Colau i l’alcalde de Kíiv Vitali Klitxkó.

 

 

 

Així doncs, el Servei de Protecció Civil, Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament de l’Ajuntament de Barcelona cedirà una autobomba urbana pesada (B318) i un vehicle autobraç (E19) al Servei Estatal d’Emergències d’Ucraïna amb l’objectiu de facilitar les tasques d’extinció i rescat. Es tracta de dos vehicles de tipologia estàndard molt adaptats a trama urbana i que oferiran molt bon servei als professionals del cos de bombers d’Ucraïna, encarregats de fer front les destrosses que provoquen diàriament els bombardejos de l’exèrcit rus contra les ciutats ucraïneses. Els vehicles estan en la fase final de revisió i dels necessaris tràmits administratius, amb l’objectiu que puguin sortir cap a Kíiv durant la propera setmana.

L’autobomba disposta d’una cisterna de 3.000 litres i de dos dipòsits d’escumogen integrats. També té quatre armaris amb persianes per portar material divers contra incendis. És un vehicle que es fa servir en tots els incendis de trama urbana però també és molt útil en assistències tècniques o sinistres de trànsit, entre d’altres. L’autobraç, per la seva banda, és un vehicle cedit pel Port de Barcelona als Bombers en el marc del conveni entre ambdues institucions. És un vehicle amb una alçada de treball de 37 metres per intervenir en casos de rescat de persones ja sigui per incendis, deficiències en la construcció o evacuació de víctimes per façana, per exemple.

Aquesta és una nova passa en el conjunt d’actuacions que l’Ajuntament de Barcelona està fent per donar suport al patiment de la població ucraïnesa i per denunciar la invasió il·legítima ordenada pel president rus Vladímir Putin contra Ucraïna. En tot cas, el conjunt d’àrees de l’Ajuntament de Barcelona treballen de manera conjunta per concretar noves mesures de suport i col·laboració amb el poble ucraïnès.

En aquest sentit, l’Ajuntament ja ha aprovat una primera convocatòria d’urgència de 320.000 euros per a entitats de cooperació internacional que treballen sobre el terreny en l’atenció a les víctimes civils de la guerra a Ucraïna. Igualment, els serveis municipals han fet fins ara més de 4.100 atencions socials a persones que han arribat a la ciutat fugint del conflicte, i que es concreten en unes 2.500 atencions al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), d’entre les quals gairebé 900 han estat allotjaments d’emergència, juntament amb les prop de 1.650 atencions d’assessorament i informació que ha fet el Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER).

A més a més, l’Ajuntament ha construït el web www.ciutatrefugi.barcelona com a eina per canalitzar de la forma més eficient possible la solidaritat de la ciutadania i facilitar l’acollida de les persones refugiades que fugen de la guerra. Igualment, Barcelona ha signat recentment la Declaració de Mariupol, juntament amb un centenar de ciutats i àrees metropolitanes europees, en què es condemna de manera clara la invasió russa d’Ucraïna i es crida als governs europeus i la Comissió Europea perquè augmentin els esforços per aturar la guerra el més aviat possible. De fet, des de fa un parell de setmanes, Barcelona ha decidit suspendre relacions amb el consolat de Rússia a la ciutat i ha suspès temporalment l’intercanvi amb la ciutat russa de Sant Petersburg, amb qui està agermanada des de l’any 1985, sense arribar al trencament total per tal d’evitar l’estigmatització de la població russa.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Ucraïna/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina