Barcelona captarà inversió internacional público-privada de 20 milions d’euros inicials per impulsar start-ups científiques : Servei de Premsa

Barcelona captarà inversió internacional público-privada de 20 milions d’euros inicials per impulsar start-ups científiques

31/03/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’objectiu és que el coneixement científic es traslladi al món empresarial i que aquest sigui més competitiu a través de la innovació, permetent millorar el posicionament de Barcelona com a hub de referència global.

L’Ajuntament aportarà 10 milions d’euros inicials i s’espera atraure com a mínim el doble d’inversió privada.

La implantació d’aquest fons s’emmarca dins de la iniciativa Barcelona Innovation Coast promoguda per l’Ajuntament que preveu, a partir d’actuacions d’impuls de la innovació, tenir un impacte en la creació de 40.000 llocs de treball en els pròxims 10 anys i un impacte econòmic de 235 milions d’euros sobre la ciutat de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat avui la inversió de 10 milions d’euros al Fons Deep Tech per a proveir de finançament projectes tecnològics avançats. L’anunci d’aquest fons i la xifra de 10 M€, aportats per l’Ajuntament, s’ha fet en el marc de la segona edició de la celebració de les jornades REACT que s’està celebrant a Barcelona els dies 30, 31 i 1 d’abril i que té per objectiu situar Barcelona com a capital europea en innovació.

 

 

 

 

La implantació del Fons Deep Tech Barcelona pretén ajudar a les start-ups i les spin-off científiques i tecnològiques a accedir al mercat. S’espera que aquesta inversió pública pugui atraure com a mínim el doble d’inversió privada, assolint com a mínim 20 milions d’euros, a través de fons deep tech internacionals que es dedicaran a invertir en el mercat innovador de Barcelona.

El Fons Deep Tech Barcelona, que s’activarà durant la tardor 2022, ajudarà a fomentar la innovació i la transferència de tecnologia a Barcelona, a facilitar la intermediació del coneixement entre la recerca i l’empresa i a accelerar la promoció de projectes emprenedors des de l’entorn científic.  Al mateix temps, ajudarà a finançar els actors de l’ecosistema de Barcelona i atraurà la implantació d’empreses amb tecnologia deep tech a la capital catalana.

Les start-ups deep tech són aquelles sorgides d’una descoberta científica o d’una innovació tecnològica disruptiva i que requereixen més temps i inversions més elevades per poder comercialitzar els seus productes. Aquest tipus d’empreses apliquen tècniques com el big data, la intel·ligència artificial o el machine learning per trobar solucions innovadores: des d’emprar intel·ligència artificial per prevenir ciberatacs o l’ús de bases de dades massives per a millorar els diagnòstics i tractaments mèdics.

 

Innovació, una inversió clau

L’estratègia de la posada en funcionament d’aquest fons publicoprivat forma part de la iniciativa Barcelona Innovation Coast (BIC) que té per objectiu impulsar la innovació a tots els nivells a Barcelona i el seu entorn econòmic. La BIC compta amb instruments de suport a la innovació –legals, financers, relacionals– per ajudar a diferents agents com poden ser: universitats, escoles de negoci, centres de recerca, associacions empresarials, clústers, agents finançadors i administracions públiques.

La plataforma Barcelona Innovation Coast ja contempla projectes com el Deep Tech Node,  l’espai de mentoring i acompanyament constituït per gestionar spin-offs i start-ups i facilitar el seu accés al mercat, i ara s’impulsa amb el nou instrument financer del Fons Deep Tech.

S’espera que la BIC tingui un efecte clar en l’economia de Barcelona amb la creació de 40.000 llocs de treball en els propers 10 anys i un impacte econòmic sobre la ciutat de 235 milions d’euros.

La inversió en innovació és un element clau per Barcelona en el marc del Barcelona Green Deal, ja que cada euro en inversió implica 18 euros en el PIB de la ciutat. La BIC és un instrument al servei del conjunt de projectes impulsats per la Barcelona Green Deal, alhora que garanteix que aquest impuls de la innovació s’enfoqui cap a projectes amb impacte positiu pel planeta, les persones i el progrés, en el marc de l’Agenda 2030.





Paraules clau

científiques/ start-ups/