[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Ajuntament ofereix més de 314.000 places per a les vacances d’estiu per infants i adolescents : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Ajuntament ofereix més de 314.000 places per a les vacances d’estiu per infants i adolescents

11/04/2022Temps estimat de lectura: 5 minuts

La campanya de vacances s’obrirà als infants ucraïnesos refugiats per tal de facilitar la seva integració i fer més fàcil la seva estada a Barcelona

‘T’estiu molt’ ofereix més d’un miler d’activitats perquè els infants i adolescents de Barcelona d’1 a 17 anys gaudeixin del període de vacances

L’Ajuntament destinarà més de 4 milions d’euros de pressupost per cobrir les beques de les famílies que sol·licitin ajudes econòmiques

La campanya vol afavorir la formació en el lleure de tots els infants i adolescents, i la conciliació de la vida personal i laboral de les famílies

El període d’inscripcions i de sol·licitud d’ajut econòmic s’iniciarà el dissabte 23 d’abril

L’oferta d’activitats garanteix totes les mesures sanitàries i protocols d’actuació dictaminats per les autoritats competents

L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa un any més la campanya municipal de vacances d’estiu ‘T’estiu molt’ per a què els infants i adolescents de Barcelona, d’1 a 17 anys, puguin gaudir de més d’un miler d’activitats durant el període de vacances. Enguany s’ofereixen un total de 314.665 places per triar entre activitats de lleure, esportives, educatives i culturals. Aquest any, el consistori invertirà al voltant de 4 milions d’euros per a cobrir aquestes beques, una quantitat que quedarà fixada en funció de la demanda que hi hagi d’ajuts.

La campanya de vacances d’estiu facilita l’accés a les activitats a tots els infants i adolescents de la ciutat, gràcies al suport econòmic i de recursos humans que l’Ajuntament destina a aquelles famílies i infants que, per motius econòmics o personals, necessiten una atenció especial per accedir a les activitats. Per donar resposta a la situació d’emergència del poble ucraïnès, enguany la campanya de vacances s’obrirà als infants ucraïnesos refugiats per tal de garantir el seu accés al lleure, facilitar la seva integració i fer més fàcil la seva estada a Barcelona. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Barcelona aposta per la normalitat i la plena integració d’aquests nens, nenes i joves, que tindran accés a les beques que ofereix la ciutat.

 

 

En aquest sentit, el regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, ha remarcat que després de la covid-19, la ciutat confiava aquest any en “recuperar la normalitat de la campanya d’estiu”. Ara bé, ha afegit: “La situació a Ucraïna ens obliga a fer nous ajustos. No volem deixar cap infant que es trobi refugiat a Barcelona sense activitats d’estiu“.

L’Ajuntament garanteix una àmplia, versàtil i inclusiva oferta d’activitats, sempre garantint totes les mesures sanitàries i protocols d’actuació dictaminats per les autoritats competents. El programa de ‘T’estiu molt’ es pot consultar a la web www.barcelona.cat/vacances i inclou activitats de tipologia molt variada, tant pel que fa a les propostes esportives del Campus Olímpia, com per les propostes culturals, educatives, tecnològiques, artístiques o escèniques, entre d’altres. El bressol d’estiu per a infants d’1 a 3 anys, els campaments, els casals d’estiu, les rutes esportives, els tallers d’arts plàstiques i les activitats en família són algunes de les propostes que es plantegen per gaudir de les vacances d’estiu. L’oferta quedarà subjecta a l’evolució de la situació sanitària i a les indicacions i restriccions decretades per les autoritats.

La data d’inici de les activitats generals serà el 23 de juny, tot i que hi ha una activitat concreta que, per la seva naturalesa, comença el 18 de juny. Com a novetat, per tal d’adaptar-se a la nova data de l’inici del curs escolar, totes les activitats acabaran, com a molt tard, el 4 de setembre (respecte a anys anteriors, quan acabaven l’11 de setembre).

Suport econòmic per a les famílies

L’Ajuntament de Barcelona inclou en la campanya de vacances d’estiu un programa de suport econòmic adreçat a les famílies en situació de vulnerabilitat. Es tracta d’una aposta per garantir la participació de tots els infants i adolescents residents a Barcelona i evitar que la capacitat econòmica de la família sigui un obstacle per gaudir de les activitats, i que enguany estén la mà també als infants del poble ucraïnès.

Aquest any, el govern municipal invertirà al voltant de 4 milions d’euros per cobrir tota la demanda d’ajuts, que es fixaran en funció de la demanda d’ajuts, i que se situaran en els mateixos nivells de l’any passat, quan es van invertir 4,1 milions. L’any 2020, molt marcat per la pandèmia, es van dedicar a les ajudes 2,5 milions, mentre que el 2019 van ser 3,4 milions. Aquesta xifra ha crescut molt des de l’any 2014, quan es van invertir 93.118 euros a les beques.

Es becaran, amb un màxim d’una activitat per infant i amb el barem que correspongui, tots els infants del nucli de convivència que ho sol·licitin i estiguin empadronats al municipi de Barcelona. Aquest any els trams econòmics per a l’atorgament de les beques segueixen sent els mateixos de l’any anterior. La beca serà un màxim de 10 dies als Casals d’Estiu, les Activitats Familiars i als Campus Olímpia o esportius, o bé de 14 dies per als Bressols d’estiu, les colònies, les rutes, els campaments, les Sortides Culturals fora de Catalunya i les Estades i Rutes esportives.

El període per sol·licitar els ajuts econòmics s’iniciarà a partir del dissabte 23 d’abril i s’allargarà fins al 23 de maig. Com a novetat d’aquest any, la sol·licitud de beca es farà com un tràmit telemàtic a través de la Oficina Virtual de Tràmits (OVT) de l’Ajuntament de Barcelona.

Activitats per a tots i totes

Totes les activitats que formen part de la campanya garanteixen la inclusió de tots els infants i adolescents, comptant amb una programació i els mitjans tècnics i humans adients per a la seva participació, amb independència que puguin presentar o no alguna discapacitat.

A banda de les activitats específiques adaptades per a infants i adolescents amb discapacitat, el programa cobrirà, com en edicions passades, la demanda del servei de monitors i monitores de suport  per atendre les necessitats d’aquells menors que requereixin una atenció especial a causa de la seva discapacitat, per tal que puguin participar en qualsevol de les activitats programades. La prioritat és que l’infant pugui gaudir de l’activitat que sigui més adient a les seves necessitats i que ho faci conjuntament amb altres infants i joves, per tal d’afavorir la integració i la inclusió.

Les funcions dels monitors i monitores de suport consistiran en un reforç al grup en el qual s’hagi inscrit l’infant, oferint recursos i estratègies per fomentar la inclusió dels infants a l’activitat.  Les entitats organitzadores de les activitats poden sol·licitar entre el 26 d’abril i el  25 de maig a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) el reforç de l’equip de monitors i monitores de suport per atendre aquells infants que hagin requerit el seu servei.

Un total de 491 entitats conveniades

Els preparatius de la campanya d’enguany es van posar en marxa el passat mes de gener per tal que les entitats responsables del desenvolupament de les activitats que s’ofereixen poguessin passar el procés d’homologació que estableix l’Ajuntament. Amb aquesta homologació s’assegura una oferta àmplia d’activitats obertes a totes les criatures, una relació adequada entre qualitat i preu, una ràtio adient de monitors i diferents requisits amb els quals ha de complir l’entitat organitzadora.

En aquesta edició, s’han signat un total de 569 convenis amb 491 entitats promotores de l’oferta d’activitats per aquest estiu.

 

Declaracions de Joan Ramon Riera (MP4)Compartiu aquest contingut

Paraules clau
T'estiu molt!/ vacances d'estiu/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina