Kíiv serà la ciutat convidada de la Mercè 2023 : Servei de Premsa

Kíiv serà la ciutat convidada de la Mercè 2023

19/04/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

Kíiv serà la ciutat convidada de la Mercè 2023. Així s’ha aprovat aquest matí a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports. La invitació ha estat acceptada pel tinent d’alcaldia de Cultura de la capital ucraïnesa, Valentyn Mondriivski, que ha intervingut de manera telemàtica a la comissió per agrair la proposta.

Fa unes setmanes, des de l’Ajuntament de Barcelona es va fer arribar a l’alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó, l’oferiment perquè la capital d’Ucraina fos ciutat convidada de la Mercè 2023. El passat dia 16, el tinent d’alcaldia de Cultura de Kíiv responia a la proposta en nom de l’alcalde, acceptant la invitació.

Des de l’any 2007 amb Medellín, Barcelona convida cada any a la seva festa major a una ciutat amb què manté vincles especials amb l’objectiu de presentar la seva escena artística contemporània. Aquest any 2022 serà Roma, i el 2023 la ciutat de Kíiv.

Des de l’inici de la invasió russa, Barcelona s’ha bolcat per oferir ajut humanitari a la població ucraïnesa. Juntament amb la cobertura de les necessitats més bàsiques, la política d’atenció als refugiats provinent del país s’ha orientat a bastir un corredor cultural, amb l’acollida d’artistes de diferents disciplines en equipaments de Barcelona. Durant la comissió, el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí, ha expressat la voluntat de la ciutat en aconseguir que aquest corredor cultural es segueixi ampliant i consolidant.

La proposta de fer de Kíiv ciutat convidada de la Mercè 2023 ha estat una iniciativa del PP, i ha estat aprovada per acord unànim de tots els grups municipals.

 

Vídeos intervencions Valentyn Mondriivski i Jordi MartíCompartiu aquest contingut

Paraules clau
Kíiv/ Ucraïna/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina