L’Ajuntament de Barcelona i Vueling impulsaran un centre d’innovació digital i sostenible de l’aviació : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona i Vueling impulsaran un centre d’innovació digital i sostenible de l’aviació

20/04/2022Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Digital Aviation Innovation Talent Hub vol convertir-se en el centre de dades que facilitarà la presa de decisions als agents de la indústria turística i del sector aeronàutic, fomentant la sostenibilitat i fent front als desafiaments actuals del planeta

 

Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia i president de Barcelona Activa
i Marco Sansavini, President i Conseller Delegat de Vueling

 

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, i la línia aèria Vueling impulsaran un centre d’innovació digital de l’aviació, el Digital Aviation Innovation Talent Hub, per avançar cap a l’eficiència energètica i la sostenibilitat en la indústria del turisme i el sector aeronàutic tot reforçant el posicionament de la ciutat com a capital digital.

Amb la voluntat de desenvolupar aquest nou hub, les dues organitzacions han signat un acord fent palesa la necessitat de potenciar les tecnologies per a la digitalització dels sectors de l’aviació i el turisme. Per aconseguir-ho, cal reorientar les habilitats i competències de les persones que treballen actualment en aquests àmbits i oferir nous llocs de treball qualificats, i promoure la creació de noves places en les carreres professionals aeronàutiques i tecnològiques.

Així, el Digital Aviation Innovation Talent Hub vol esdevenir el centre de dades que facilitarà la presa de decisions als agents de la indústria turística i de l’aviació en tota la seva cadena de valor, millorant l’experiència de viatge de les persones i fomentant la sostenibilitat, en unes instal·lacions altament tecnificades.

Aquesta és una iniciativa transformadora de l’economia de la ciutat i espanyola, en línia amb els reptes econòmics i socials  de la societat postpandèmica i els objectius de l’agenda 2030.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha posat en relleu “el ventall de possibilitats que s’obren a partir d’aquest acord. Barcelona i Vueling comparteixen els reptes de la digitalització i la sostenibilitat, i la creació del Digital Aviation Innovation Talent Hub permetrà situar la ciutat com a referent en innovació digital del sector aeronàutic, dinamitzar l’ecosistema d’start-ups a partir de noves oportunitats i crear, captar i retenir talent tecnològic.”

 

 

Potenciar la indústria aeronàutica

L’agència municipal Barcelona Activa acompanyarà Vueling en la cerca d’emplaçament per ubicar la seu del nou hub. Un projecte conjunt que vol capitalitzar les oportunitats de finançament de programes europeus NextGenEU i que pot potenciar aquesta indústria a través de la I+D+i a la ciutat de Barcelona.

La prioritat d’aquest acord de col·laboració és fer de motor de transformació d’aquests sectors econòmics que s’han vist molt afectats per les restriccions a la mobilitat derivades de la Covid-19. El nou hub donarà, a més, l’oportunitat de creació de nous llocs de treball de qualitat, tant perfils digitals com  programadors, Big Data professionals experts en IT, com de transformació i modernització de les ocupacions més tradicionals.

 

Obrir la iniciativa perquè start-ups hi formin part

Aquesta nova col·laboració publicoprivada vol obrir-se a més agents de ciutat, i explorarà el desenvolupament d’un mapa d’empreses emergents o start-ups que actualment estiguin operant des de la ciutat de Barcelona i vulguin adherir-se a aquesta iniciativa, prestant serveis i afegint valor als objectius de digitalització i sostenibilitat del sector. És a dir, aquelles start-ups que potenciïn millores en quant a I+D+i, disseny i fabricació, aeronavegabilitat, trànsit aeri, terrestre i intermodal, i el manteniment i reparació d’aeronaus.

Tant a les incubadores d’empreses com al Parc Tecnològic, Barcelona Activa compta amb start-ups amb tecnologies disruptives, deep tech, algunes d’elles enfocades a la indústria aeroespacial, com ara Pangea Aerospace, Lobelia Earth, IsardSat o Rokubun.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
aviació/ hub/ innovació digital/ vueling/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina