Jordi Martí presideix el Pregó de Sant Jordi, a càrrec de l’escriptora Imma Monsó : Servei de Premsa

Jordi Martí presideix el Pregó de Sant Jordi, a càrrec de l’escriptora Imma Monsó

21/04/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Divendres, 22 d’abril, a les 18 hores, al Saló de Cent de l’Ajuntament tindrà lloc el Pregó de Sant Jordi a càrrec de l’escriptora Imma Monsó. L’escriptora conversarà amb la periodista Anna Guitart sobre la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut en la seva vida. L’acte estarà presidit per tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí.

El mitjans interessats en assistir-hi han d’accedir per l’entrada de la plaça de Sant Miquel.

L’acte es podrà seguir telemàticament a través del següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=36S2EfTb5v4

 

 

Imma Monsó i Fornell (Lleida, 1959) és escriptora i ha treballat com a professora de llengües estrangeres. La seva trajectòria com a narradora va començar l’any 1996 amb la publicació del llibre de contes Si és no és, premi Ribera d’Ebre, i la novel•la No se sap mai, premi Tigre Juan en la seva versió al castellà. Amb la seva segona novel•la, Com unes vacances, publicada el 1998, va guanyar el premi Prudenci Bertrana i el premi Cavall Verd – Blai Bonet de narrativa. Des de la publicació de la seva tercera novel•la, Tot un caràcter, el 2001, ha estat considerada una de les escriptores de més vàlua de la seva generació literària.

A partir d’aleshores, algunes de les seves obres han estat guardonades amb prestigiosos premis literaris. Així, pel recull de contes Millor que no m’ho expliquis va rebre el premi Ciutat de Barcelona 2003; la novel•la Un home de paraula, publicada el 2006, va ser guardonada amb el premi Salambó, el Premi Internacional Terenci Moix i el premi Maria Àngels Anglada, i el 2012 va guanyar el 32è premi Ramon Llull amb la novel•la La dona veloç. L’any 2013 Imma Monsó va ser reconeguda amb el Premi Nacional de Cultura per “una obra literària personal, d’una consistència i d’una ambició exemplars, que configura un món rigorós i a la vegada d’un humor paradoxal”.

Paral•lelament a la seva obra com a narradora, Imma Monsó ha col•laborat a diversos mitjans de premsa escrita, com ara La Vanguardia, L’Avenç, El Periódico de Catalunya i Catalan Writing. La seva obra ha estat traduïda al castellà, i també té obres traduïdes a l’anglès, l’àrab, el francès, l’hongarès, l’italià i el neerlandès.

L’escriptora se suma a la llista de pregoneres i pregoners que, des del 2003, han protagonitzat aquest acte honorífic a la ciutat de Barcelona: Quino, José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luis Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza, Almudena Grandes, Mia Couto i Irene Vallejo. L’any 2020, la situació sanitària va obligar a cancel•lar el tradicional pregó, que va ser substituït pel Diàleg de Sant Jordi, durant el qual vam poder gaudir de la conversa entre l’escriptora Empar Moliner i l’escriptor Julià Guillamon.





Paraules clau

Imma Monsó/ Pregó de Sant Jordi/ Pregó de Sant Jordi 2022/ sant jordi/ Sant Jordi 2022/