Ada Colau se suma a la crida d’alcaldesses i alcaldes europeus que demana a la UE deixar de finançar la guerra a Ucraïna : Servei de Premsa

Ada Colau se suma a la crida d’alcaldesses i alcaldes europeus que demana a la UE deixar de finançar la guerra a Ucraïna

28/04/2022Temps estimat de lectura: 1 minut

Amb ocasió de la sessió plenària del Comitè de les Regions de la Unió Europea celebrada avui, 28 d’abril, les ciutats europees han volgut reforçar amb un breu vídeo de dotze alcaldes i alcaldesses el missatge conjunt que van fer públic el 15 de març mitjançant la “Crida urgent des de Mariúpol”, declaració contundent amb Rússia i també en les exigències a la UE adoptada després d’una reunió telemàtica del tinent d’alcaldia Mariúpol Sergiy Olov amb diverses ciutats, entre les quals Barcelona representada per la tinenta d’alcaldia Laia Bonet en tant que responsable de les relacions internacionals de l’Ajuntament.

Amb la participació dels alcaldes i alcaldesses de ciutats com Barcelona, Varsòvia, Florència, Brussel•les, Budapest, Praga, Estocolm i Gdansk, el vídeo demana accions immediates a la Comissió Europea i posa èmfasi en l’aturada de les relacions comercials europees amb Rússia a nivell energètic, ja que aquestes partides financen la guerra.

Impulsada per la ciutat de Gdansk, la “Crida urgent des de Mariúpol” ha estat subscrita per més de 300 representants polítics, entre els quals alcaldes, alcaldesses i tinentes d’alcaldia de ciutats alemanyes, franceses, britàniques, italianes, espanyoles, poloneses, hongareses i d’altres països, entre les quals capitals com Londres, Roma, Atenes o Lisboa.

Trobareu el vídeo, aquí: https://www.youtube.com/watch?v=976nmxIib5w

 

 Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Ucraïna/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina