Laia Bonet rep representants de la comunitat russa a Barcelona per escoltar la seva veu d’oposició a Putin : Servei de Premsa

Laia Bonet rep representants de la comunitat russa a Barcelona per escoltar la seva veu d’oposició a Putin

28/04/2022Temps estimat de lectura: 3 minuts

La tercera tinenta d’alcaldia es reuneix amb representants de la comunitat russa a Barcelona organitzats en l’associació Russia Tomorrow, una plataforma global d’oposició a Putin de la diàspora russa

Aquesta trobada arriba després que el Plenari Municipal adoptés per unanimitat una declaració institucional de condemna de la invasió militar il·legal de la Federació Russa a Ucraïna i que en conseqüència, l’Ajuntament suspengués les relacions institucionals amb el Consolat General de Rússia a Barcelona

La tercera tinenta d’alcaldia i responsable de l’àrea de Relacions Internacional de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, s’ha reunit amb representants de la comunitat russa a Barcelona, organitzats en l’associació Russia Tomorrow, una plataforma global d’oposició a Putin de la diàspora russa.​ Es tracta de la primera trobada que el consistori manté per escoltar les peticions i propostes de la societat civil russa organitzada després de l’esclat del conflicte desencadenat per l’atac de l’exèrcit rus contra Ucraïna.

 

 

La reunió d’avui amb Yulia Taran i Arseniy Maximov, membres de l’associació, arriba després que el Plenari del mes de febrer adoptés per unanimitat una declaració institucional de condemna de la invasió militar il·legal de la Federació Russa a Ucraïna i que en conseqüència, el passat mes de març l’Ajuntament suspengués les relacions institucionals amb el Consolat General de Rússia a Barcelona, que representa el Govern del President Putin a la ciutat fins que no cessi la invasió il·legal d’Ucraïna i retorni la pau al país.

“Barcelona és una ciutat oberta, diversa i compromesa amb els drets humans, i la comunitat russa, amb qui es mantenen relacions obertes, en forma part”, tal com ha destacat Laia Bonet. “La comunitat russa a Barcelona és, molt majoritàriament, opositora al règim de Putin. Ens han demanat suport per visibilitzar aquesta oposició davant del govern rus i la seva representació diplomàtica a Barcelona, i l’Ajuntament serà al seu costat en tot allò que puguem, ha destacat Bonet.

En la trobada els representants de l’associació Russia Tomorrow han llançat una proposta  per poder organitzar un projecte de treball conjunt entre les comunitats russa i ucraïnesa a Barcelona. A Barcelona consten empadronades 8.073 persones de nacionalitat russa i 5.382 persones de nacionalitat ucraïnesa.

 

Russia Tomorrow: una organització que busca promoure els valors universals de la democràcia i respecte als drets humans

L’associació solidària amb la societat civil i el desenvolupament de la democràcia a Rússia, Russia Tomorrow, va ser fundada per ciutadans i ciutadanes procedents de Rússia i residents a Espanya arran de l’empresonament del líder opositor rus Alexey Navalny el gener de 2021.

Segons aquesta associació, l’empresonament de Navalny va marcar una nova etapa en l’evolució del règim del Kremlin cap a l’autocràcia i la dictadura, fet que va provocar que gran part de la diàspora decidís unir-se a la lluita per una Rússia més alineada amb els valors democràtics i europeus.

El principal objectiu de l’associació és promoure entre la població catalana i espanyola de parla russa els valors universals de la democràcia, posant en valor el respecte als drets humans, la supremacia de la llei i els principis de l’estat de dret. També intenten sensibilitzar l’opinió pública espanyola i europea sobre la difícil situació de l’oposició russa, la corrupció i els crims comesos pels alts dirigents del país.

La invasió a Ucraïna ha donat un nou impuls a la vida política de la diàspora russa; centenars de persones russes residents a diferents comunitats autònomes s’han unit a la xarxa i les mobilitzacions de protesta contra el règim de Putin i la invasió a Ucraïna han estat constants. Des de Russia Tomorrow consideren que és deure de qualsevol ciutadà rus resident a Europa fer tot el possible per aturar la guerra i ajudar a les seves víctimes.

En aquest sentit, l’associació ha iniciat diversos projectes d’ajuda a les persones desplaçades d’Ucraïna, com la creació d’un centre de distribució d’ajuda humanitària i l’organització de cursos de castellà per a persones refugiades ucraïneses impartits per voluntaris de parla russa. També han endegat una campanya contra l’aplicació indiscriminada de les sancions contra ciutadans russos, les quals poden dificultar encara més la vida de l’oposició russa en l’exili i postergar la caiguda del règim i la fi de la guerra.

Pel que fa la pròxima celebració de la victòria a la II Guerra Mundial, des de Russia Tomorrow se centren en contrarestar la propaganda de la ideologia militarista i xenòfoba del règim de Putin i en demanar la prohibició d’actes o esdeveniments on s’exhibeixin símbols bèl·lics a nivell nacional.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Russia/ Russia Tomorrow/ Ucraïna/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina