Barcelona lliurarà fins a 8.000 euros a les empreses que contractin persones en situació d’atur : Servei de Premsa

Barcelona lliurarà fins a 8.000 euros a les empreses que contractin persones en situació d’atur

01/05/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

A través d’aquests nous ajuts a la contractació, es crearan més de 300 llocs de treball a la ciutat i l’àrea metropolitana

Les empreses del sector comerç que tinguin previst ampliar els seus horaris d’obertura els dies festius i necessitin contractar personal, poden acollir-se a aquesta iniciativa

El pressupost és de 2M€ amb l’objectiu de promoure l’ocupació, així com de donar oportunitats a col·lectius de vulnerabilitat i, alhora, impulsar l’activitat empresarial i la dinamització del teixit productiu

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, llança més ajuts per a les empreses  de la ciutat i l’àrea metropolitana per contractació de nou personal, amb 2M€ que es traduiran en ajuts de 2.000 a 8.000 euros per a empresa i persona contractada. Aquesta iniciativa, derivada del programa Crea Feina Plus 2021, donarà feina a més de 300 persones que es trobin en situació de desocupació, amb contractes estables i de qualitat, i que ajudarà molt especialment  les persones de col·lectius de vulnerabilitat.

Com a novetat, i tenint en compte l’ampliació d’obertura comercial de les botigues en dies festius, aquest sector tindrà l’oportunitat de fer noves contractacions a través d’aquesta mesura per donar resposta a l’ampliació dels seus serveis. El comerç és un dels àmbits que més han demanat aquests tipus d’ajuts en convocatòries passades representant un 20% dels ajuts per al foment de la contractació laboral atorgats fins ara.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha destacat que “aquests ajuts són un instrument molt útil per a fomentar que a Barcelona es pugui treballar més i millor. Sobretot, són una eina per a crear noves oportunitats i ajudar de forma directa a moltes famílies i persones de la nostra ciutat que volen i necessiten treballar, com els aturats de llarga durada, els i les joves o les persones en situació de refugi per la guerra i que arriben al nostre país. Alhora, també serviran per ajudar que moltes empreses puguin incrementar la seva activitat i reforçar les seves plantilles, com per exemple els comerços que properament tenen previst començar a obrir en dies festius”.

L’objectiu és l’impuls de l’activitat empresarial, la dinamització del teixit productiu i guanyar en ocupació de qualitat. Aquestes contractacions, que han de suposar un increment net de la plantilla de les empreses  del territori, generaran relacions laborals no inferiors a 6 mesos i a temps complet, excepte en els casos de contractació de persones de col·lectius de risc d’exclusió, on s’admeten contractes a temps parcial.

 

Reforma laboral i major estabilitat

La reforma laboral ha permès millorar la qualitat de les contractacions pel que fa a la seva durada i ha donat pas a una tipologia de contractes de més qualitat i estabilitat, fet que ha modificat els contractes que es promouen des del Crea Feina, on es preveu augmenti el percentatge d’indefinits i fixes discontinus.

Les contractacions de persones de col·lectius d’alta vulnerabilitat, entre els que s’inclouen els de persones refugiades i desplaçades podran donar dret a ajuts de fins a 8.000 euros per contracte a les empreses, si aquest es fa a jornada complerta; o de 2.000 a 6.000 euros si es fa amb caràcter parcial. En el cas de les persones de situació d’atur de llarga durada, els ajuts que s’atorguen a les empreses varien de 5.000 a 6.000 euros, si els contractes es fan a menors de 30 anys, majors de 45 anys o a dones, que segons els indicadors són els qui tenen més dificultats per trobar una feina.

En els darrers 5 anys, a través d’iniciatives com el Crea Feina, s’hi han destinat 8,4M€, que han arribat a 1.400 empreses generadores de nova ocupació ciutat al territori. L’accés a aquestes línies d’ajuts per al foment de la contractació han estat d’un 20% per al sector comerç, un pes molt similar al sector de serveis a les empreses, superant als contractes en l’àmbit TIC (12%) i el de l’hostaleria, turisme i oci, 8%. La majoria de contractacions han estat a dones, persones de baix nivell formatiu i en petites empreses.

Els ajuts es poden demanar des del 3 de juny i fins al 25 de novembre, a través del web http://barcelonactiva.cat/creafeina+barcelona2022





Paraules clau

Barcelona Activa/ ocupació/