L’Ajuntament pacta una moratòria en el calendari de les escoles bressol, i manté la data d’inici del curs 2022-2023 el 12 de setembre : Servei de Premsa

L’Ajuntament pacta una moratòria en el calendari de les escoles bressol, i manté la data d’inici del curs 2022-2023 el 12 de setembre

04/05/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Demà comença el període de preinscripció amb una oferta de 4.460 places distribuïda entre els 607 grups de les 103 escoles bressol de la xarxa municipal, que el curs vinent tindrà una capacitat de 8.588 places de 0 a 3 anys

NOTA IMPORTANT PER A MITJANS: El regidor d’Educació, Pau Gonzàlez, atendrà els mitjans avui 4 de maig a les 13.00 hores al vestíbul de l’edifici Novíssim, a plaça Sant Miquel.

L’Ajuntament de Barcelona mitjançant l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), l’organisme que gestiona les escoles bressol, les escoles de música i el conservatori de titularitat municipal de la ciutat, ha pactat amb els sindicats una moratòria en el calendari del curs de les escoles bressol municipals de manera que el proper curs, 2022-2023 s’iniciarà el dia 12 de setembre, és a dir que es manté el calendari actual. Així mateix, el proper curs finalitzarà el dia 14 de juliol de 2023 a les escoles bressol municipals. Aquesta moratòria permetrà disposar de temps per negociar i adaptar els canvis del calendari escolar amb prou marge per poder complir amb els requisits de servei a les famílies i alhora amb els drets laborals de les treballadores.

L’acord s’ha tancat just a les portes de l’inici del període de preinscripció a la xarxa d’escoles bressol municipal, que comença demà amb una oferta de 4.460 places disponibles per al proper curs, distribuïdes en un total de 607 grups a les 103 escoles bressol municipals. El curs vinent la capacitat de les bressols municipals serà de 8.588 places en total.

El procés per a la preinscripció i matrícula del curs que ve tant per a les escoles bressol municipals com a les llars d’infants públiques, serà el següent:

La preinscripció per al curs 2022-23 es farà de manera telemàtica, a través de l’enllaç de preinscripció del web de l’Ajuntament de Barcelona:

http://www.barcelona.cat/escolesbressol/preinscripcio

Només es podrà fer de manera presencial en cas de situacions excepcionals i s’haurà de fer al centre demanat en  primera opció i amb cita prèvia.

 

Més recursos per l’atenció a infants amb necessitats educatives especials

L’IMEB reforçarà a partir del proper curs 2022-2023 l’atenció a infants amb necessitats educatives especials, amb un increment del 64% dels recursos que s’hi destinaran (amb una despesa prevista per al proper curs de 470.000€ en total pel conjunt de serveis). Es donarà així un nou impuls a les polítiques que incideixen més directament en el desenvolupament de l’escola inclusiva, aprofundint en les garanties d’igualtat d’oportunitats i d’equitat en l’educació de la petita infància.

Aquest reforç de l’atenció a les necessitats específiques es concreta en l’augment d’hores de dedicació de professionals de suport per atendre infants amb necessitats específiques. L’atenció a les necessitats específiques de suport educatiu permet abordar amb recursos específics l’educació d’infants afectats per algun tipus de discapacitat sensorial, física o intel·lectual. També permet treballar de forma específica amb infants que presenten trastorns de l’espectre autista, o bé en la conducta, trastorns mentals o malalties degeneratives. Així doncs a partir del curs vinent es doblarà el volum d’hores de suport educatiu destinat a atendre necessitats especials de l’alumnat.

 

Nou servei itinerant d’infermeria

Per tal de millorar l’atenció especialitzada a infants amb greus discapacitats i/o greus necessitats d’atenció sanitària, l’Ajuntament introduirà a partir del curs vinent un servei d’infermeria, amb caràcter itinerant. Aquest servei es crea per assessorar i formar a equips educatius en actuacions concretes per donar resposta a necessitats de tipus sanitari o mèdic dels infants dins de l’àmbit escolar (per exemple, alimentació amb sonda o botó gàstric). També realitzarà funcions d’atenció directa a infants quan sigui necessari l’acompanyament d’una persona especialista (per exemple en realitzar un sondatge). Es calcula que aquest servei tindrà una dedicació d’entre 5 i 15 hores setmanals i s’ha previst un volum màxim de 1.150 hores anuals.





Paraules clau

calendari/ escoles bressol/