L’Ajuntament obre el termini per sol·licitar el Fons d’Infància 0-16 amb una dotació prevista de 12M€ : Servei de Premsa

L’Ajuntament obre el termini per sol·licitar el Fons d’Infància 0-16 amb una dotació prevista de 12M€

09/05/2022Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’any passat el Fons 0-16 per a infants en situació de vulnerabilitat va arribar a 17.424 menors de 10.265 famílies, de les quals 2.001 eren monomarentals

L’edició d’enguany incorpora canvis per poder fer la gestió de forma més àgil i menys burocràtica, amb una cinquantena de punts al territori per ajudar en la tramitació si és necessari

L’Ajuntament de Barcelona publicarà aquest dimecres 11 de maig les bases de la nova convocatòria del Fons d’Infància 0-16, amb l’objectiu que la tramitació per accedir a aquestes ajudes es faci entre el 12 de maig i el 10 de juny. El Fons 0-16 estarà dotat inicialment amb uns 12 milions d’euros, tot i que la partida definitiva dependrà de la tramitació i del volum de persones que compleixin els requisits per accedir-hi. Aquesta és una de les partides pressupostàries més importants de l’àrea de Drets Socials i està dissenyada específicament per pal·liar la situació de vulnerabilitat de les famílies amb infants i/o adolescents a càrrec i perquè la unitat familiar pugui cobrir les necessitats bàsiques dels i les menors d’edat.

L’any passat el Fons 0-16 va arribar a 17.424 menors de 10.265 famílies diferents, 2.001 monomarentals, la qual cosa va suposar una inversió de 9,98 milions d’euros. Les ajudes oscil·len entre els 100 i els 475 euros mensuals, a percebre durant un màxim de sis mesos en funció del nombre d’infants a càrrec i del volum d’ingressos de la unitat familiar, que en qualsevol cas ha de ser usuària dels Serveis Socials municipals. En el cas de les famílies monomarentals, s’afegeix una prestació complementària de 100 euros més.

En la convocatòria d’aquest any, l’àrea de Drets Socials ha introduït canvis per tal d’incrementar el nombre de persones que poden sumar-se a la convocatòria, com per exemple incloure infants atesos a través del Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER). Igualment, enviarà missatges informatius de manera proactiva a les persones que ja compleixin els requisits per informar-les de la possibilitat d’accedir a aquesta prestació i permetrà fer la gestió des de diferents canals. Per exemple, la sol·licitud es podrà articular a través del Portal de Tràmits genèric de l’Ajuntament per fer-ho més àgil i segur, però també s’habilitaran una cinquantena de punts físics d’assessorament al territori per facilitar que el procés. Els 40 Centres de Serveis Socials disposaran també de cartellera i material de difusió específic, fruit d’aquesta voluntat municipal de revisar els canals de comunicació, agilitzar els tràmits i reduir la burocràcia associada en alguns d’ells.

El Fons 0-16 és una passa més en l’estratègia municipal per reduir les desigualtats en la infància i avançar cap a l’eradicació de la pobresa infantil, tot plegat d’es d’una òptica de política pública capdavantera que fa que els titulars dels ajuts siguin directament els infants i adolescents. De fet, l’anàlisi del funcionament de les ajudes que ha fet l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona constata que el Fons 0-16 té un impacte indiscutible en la reducció de la pobresa material severa i en la millora del benestar dels infants i les seves famílies. Igualment, un estudi recent del passat mes de març fet per la Taula del Tercer Sector Social i que analitzava la gestió d’aquestes ajudes municipals, l’Ingrés Mínim Vital (IMV) que atorga l’Estat i la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) que gestiona la Generalitat de Catalunya va concloure que en el cas del Fons 0-16 les barreres d’accés són menors i el procés és més accessible.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Fons d’Infància 0-16/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina