Jornada de portes obertes als Centres Esportius Municipals de Barcelona (CEM) durant el cap de setmana del 14 i 15 de maig : Servei de Premsa

Jornada de portes obertes als Centres Esportius Municipals de Barcelona (CEM) durant el cap de setmana del 14 i 15 de maig

10/05/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Els 41 Centres Esportius Municipals (CEM), repartits pels 10 districtes de la ciutat, obren les seves portes a tota la població de Barcelona durant els propers 14 i 15 de maig. Amb l’objectiu de donar a conèixer les instal·lacions i fomentar l’esport i la pràctica esportiva entre la ciutadania, aquest cap de setmana serà possible visitar-los de forma totalment gratuïta. A més, a molts d’ells, també serà possible tramitar la inscripció sense cap cost de matrícula i fer ús de les seves instal·lacions gratuïtament el mateix cap de setmana.

Aprofitant l’arribada del temps primaveral, s’ofereix així a la ciutadania la possibilitat de descobrir el seu CEM més proper i conèixer tota l’oferta esportiva disponible. Es recomana visitar el web de cada centre per conèixer les condicions i l’horari de les instal·lacions i, tot i que no és imprescindible, també s’aconsella reservar cita prèvia per assegurar la visita.

 

Més de 100 modalitats esportives disponibles

Els CEM són equipaments esportius de titularitat municipal, amb gestió concedida a una empresa, club o entitat, mitjançant concurs públic. Ofereixen,  a  més,  un  servei  addicional  que  només  es  pot  trobar  en  aquests  centres:  part  dels  seus  ingressos es reinverteix en programes de promoció esportiva per a infants, joves, gent gran, persones aturades, etc.  Programes com “Ja nedo” (adreçat a infants de 1r de primària per aprendre a nedar), les activitats d’estiu “Campus  Olímpia”,   les  persones  usuàries  de  la  targeta  rosa,  o  el  suport  a  clubs  federats,  en  són  alguns exemples.

Els CEM responen al tipus d’instal·lació més generalista, que compta amb piscina i sales per fer activitats dirigides, juntament amb altres serveis complementaris. La seva oferta és diversa i variada: ofereixen més de 100 modalitats esportives dirigides per aproximadament 1.300 monitors i monitores. Les persones usuàries són majoritàriament abonades, que paguen una quota mensual per accedir-hi i gaudir de l’oferta i els serveis del centre.

 

La distribució dels 41 CEM a la ciutat és la següent:

CIUTAT VELLA

EIXAMPLE

SANTS-MONTJUÏC

LES CORTS

SARRIÀ-SANT GERVASI

GRÀCIA

HORTA-GUINARDÓ

NOU BARRIS

SANT ANDREU

SANT MARTÍ





Paraules clau

CEM/ Centres Esportius Municipals (CEM)/ equipaments/ esport/