Eurocities reclama a la UE que les ciutats tinguin més recursos per a l’acollida de persones refugiades : Servei de Premsa

Eurocities reclama a la UE que les ciutats tinguin més recursos per a l’acollida de persones refugiades

11/05/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

El major nombre de persones refugiades a Europa des de la Segona Guerra Mundial ha arribat a les ciutats europees durant les últimes 11 setmanes.

Tot i que les ciutats han respost amb una solidaritat notable a l’hora d’organitzar aquesta acollida, l’arribada sobtada de milions de persones refugiades provinents d’Ucraïna està posant una pressió addicional sobre uns serveis locals que ja estaven sota una situació d’estrès arreu d’Europa.

En un comunicat compartit per la xarxa Eurocities i amb motiu de la celebració aquests dies a Barcelona del Fòrum d’Afers Socials d’aquesta organització, que engloba 200 ciutats de 38 països de tota Europa, les ciutats han subratllat que, malgrat els moviments de la Unió Europea (UE) per flexibilitzar els fons existents, la situació a les ciutats és urgent i sense precedents, i per això calen passes més valentes i un finançament addicional per part de la UE.

En la declaració conjunta ‘Ciutats cuidadores: actuar en solidaritat amb tots els refugiats’, Eurocities es basa en l’evidència compartida per les ciutats, especialment aquelles més properes a la frontera amb Ucraïna i que han rebut un major nombre de persones refugiades, per fer una crida conjunta a la UE i als seus estats membres perquè passin a l’acció:

 

Documents relacionat

Eurocities_Statement_’Caring_cities_and_solidarity_with_all_refugees’ (PDF)Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Eurocities/ persones refugiades/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina