Barcelona crea una nova distinció per a entitats centenàries de la ciutat : Servei de Premsa

Barcelona crea una nova distinció per a entitats centenàries de la ciutat

12/05/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

Es tracta d’una nova distinció prevista en la modificació del Reglament d’honors i distincions aprovada pel Plenari del mes de març per reconèixer la trajectòria d’aquelles entitats que tinguin 100 anys o més i una acreditada trajectòria vinculada amb Barcelona

Les entitats o institucions que compleixin els requisits, i ho desitgin, poden presentar la seva sol·licitud a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona entre el 17 de maig i el 17 de juny

L’Ajuntament de Barcelona ha creat una nova distinció per a entitats i institucions centenàries de la ciutat i obre el termini per sol·licitar aquest reconeixement. El Plenari del Consell Municipal va aprovar el passat mes de març la modificació del Reglament d’honors i distincions de l’Ajuntament de Barcelona que incorpora, com a novetat, aquesta distinció per reconèixer la trajectòria d’aquelles entitats de la ciutat que tinguin 100 anys o més i una acreditada trajectòria vinculada amb Barcelona.

Les entitats que compleixin els requisits, i ho desitgin, poden presentar la seva sol·licitud a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona entre el 17 de maig i el 17 de juny. Les entitats interessades a rebre aquesta distinció hauran d’estar inscrites o inscriure’s al Fitxer d’entitats i acompanyar el tràmit d’algun document acreditatiu que verifiqui l’antiguitat de l’entitat (estatuts, acta de constitució, etc.) i d’una justificació de la seva trajectòria vinculada amb la ciutat. Un cop valorades les sol·licituds, el Plenari Municipal n’aprovarà la concessió en sessió abans de finals d’any.

Posteriorment s’ha previst que es pugui celebrar a l’Ajuntament un l’acte de lliurament, que tindrà lloc pels volts de Santa Eulàlia, on les entitats rebran la placa i diploma que les distingeix com a entitats centenàries de la ciutat.

Barcelona té una llarga tradició associativa i compta amb associacions i centres vinculats al mon de l’esport, el lleure i la cultura que porten més de cent anys arrelades a la ciutat i que poden sol·licitar aquest reconeixement que, a partir d’ara, es farà anualment.

Entre els molts exemples d’entitats centenàries arrelades a la ciutat i que poden sol·licitar la distinció hi ha els Lluïsos de Gràcia, Foment Martinenc, Club Esportiu Europa, el Cercle Artístic de Barcelona, l’Orfeó Català o el Centre Excursionista de Catalunya, entre molts d’altres.

Aquesta nova distinció complementa i no és incompatible amb la resta de medalles que atorga la ciutat en reconeixement a la tasca o a la destacada trajectòria de persones o entitats de la ciutat.

Paraules clau

entitats que tinguin 100 anys/ modificació del Reglament d’honors i distincions/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina