Les 48H d’Agricultura i Verd Urbà tornen el 14 i 15 de maig : Servei de Premsa

Les 48H d’Agricultura i Verd Urbà tornen el 14 i 15 de maig

13/05/2022Temps estimat de lectura: 3 minuts

El festival inclou més d’una cinquantena d’activitats per promoure l’agricultura i el verd urbà

Les 48H és un esdeveniment que també se celebra a altres ciutats europees i que aposta per compartir amb els ciutadans el món agroverd

L’Ajuntament hi participa activament amb la cessió d’espais, aportació de material per als tallers i amb la presentació del programa Mans al Verd i de l’Observatori d’Agricultura Urbana, entre altres iniciatives

Barcelona acull per segon any consecutiu les 48H d’Agricultura i Verd Urbà els dies 14 i 15 de maig. Es tracta d’un festival gratuït organitzat per l’Associació Replantem amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona per promoure l’agricultura i el verd urbà. Un esdeveniment que té com a objectiu compartir amb els ciutadans el món agroverd, implicar-los en la renaturalització de la ciutat i impulsar-los a les pràctiques sostenibles.

Durant tot el cap de setmana i de forma gratuïta se celebraran per tota la ciutat més de 50 experiències, xerrades, visites guiades i tallers presencials. Totes les activitats estan relacionades amb la infraestructura verda de la ciutat amb l’objectiu d’impulsar les pràctiques sostenibles i la naturalització de l’espai urbà.

La trobada és una de les iniciatives inclosa en el programa municipal de subvencions “Impulsem el que fas” en la Modalitat de Alimentació Sostenible i l’Ajuntament de Barcelona hi participarà enguany activament amb la cessió de les instal·lacions de l’Aula Ambiental de Vil·la Urània, l’aportació de material de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins (planter, terra, compost) a entitats per a què puguin organitzar tallers durant les 48H i l’organització de diverses activitats, entre les quals destaquen:

La iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona per facilitar i donar suport a l’Agricultura Urbana s’emmarca en l’aposta del consistori per Alimentació Sostenible. En aquest sentit, durant aquestes setmanes està obert el procés ciutadà per l’elaboració d’una Estratègia de Alimentació de Ciutat 2030 i es realitzarà una sessió on entitats i ciutadania podran proposar com impulsar aquest àmbit a l’estratègia que  s’està elaborant.

Tanmateix l’Ajuntament, des de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona,ha creat el departament de Mans al Verd amb l’objectiu d’incrementar els espais verds de la ciutat i la participació de la ciutadania en la cura dels mateixos. Entre els diferents projectes que s’impulsen des de Mans al Verd hi ha diferents activitats en el programa de les 48 H d’Agricultura i Verd Urbà: la presentació de Mans al Verd per part de la ciutadania, taller d’escocells, visites guiades als horts urbans o l’Observatori de l’Agricultura Urbana.

Des de Mans al Verd també s’impulsa l’Estratègia d’Agricultura Urbana de Barcelona fins al 2030 que té per objectiu millorar i augmentar la superfície agrícola a la ciutat amb un model agroecològic. Els horts presents en la trama urbana han de maximitzar els serveis ambientals i socials i contribuir a fer créixer la natura a la ciutat en benefici de les persones i de la conservació de la biodiversitat.

Els  horts urbans són una peça clau en el desenvolupament de l’Estratègia d’Agricultura Urbana. Actualment a Barcelona hi ha 110 horts urbans ens espais públics, 80 en espais privats i 349 horts escolars.

Les 48H d’Agricultura i Verd Urbà és un esdeveniment que també se celebra a altres ciutats europees, entre els quals es troben aproximadament 20 municipis de França, així com a Bèlgica o Suïssa. França va ser la pionera en llançar la iniciativa fa 4 anys.

Replantem és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu difondre als habitants de la ciutat la importància de les pràctiques sostenibles i verdes.

Per tal de participar a les activitats gratuïtes cal inscriure’s al web https://les48h.cat/Compartiu aquest contingut

Paraules clau
48H d’Agricultura i Verd Urbà/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina