Torna el Festival Matsuri per apropar la cultura tradicional japonesa a Barcelona : Servei de Premsa

Torna el Festival Matsuri per apropar la cultura tradicional japonesa a Barcelona

14/05/2022Temps estimat de lectura: 3 minuts

La 8a edició d’aquest festival típic del Japó se celebrarà els propers 4 i 5 de juny al Moll de la Fusta de Barcelona

El festival està organitzat per l’Associació de Cultura Japonesa i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres

 

 

El Festival Intercultural Matsuri, l’únic festival d’arts escèniques i música dedicat a la cultura japonesa a Barcelona, torna a la ciutat i se celebrarà els propers 4 i 5 de juny al Moll de la Fusta. Matsuri és un festival típic del Japó que se celebra a l’estiu i la seva versió a Barcelona, que arriba a la 8a edició, permetrà conèixer la cultura tradicional japonesa i la comunitat japonesa que resideix a Barcelona.

El festival té com a objectiu fomentar l’intercanvi cultural a través de les tradicions folklòriques, com ara el ball, l’espectacle, les cançons tradicionals i els llocs de menjar tan autèntics dels Matsuri japonesos. Aquest any el festival presentarà una programació d’espectacles de música i dansa japonesa combinant tradició i modernitat per tenir un ampli ventall de la creació japonesa i dels seus costums. Un any més, hi haurà parades amb el menjar típic que s’ofereix als festivals celebrats al Japó.

 

 

A l’esdeveniment hi haurà demostracions de balls típics (Bon Odori) i música tradicional en viu (tambors taiko), tallers per a nens (artesania, origami i sessió fotogràfica amb yukatas) i comptarà amb el gran artista Mitsuru Nagata i la seva performance de sumi-e, tècnica altament influïda pel Budisme Zen que intenta capturar de forma condensada l’essència d’un objecte, persona o paisatge a través dels ulls del pintor.

La programació donarà especial importància a la qualitat dels espectacles i a la trobada intercultural a totes les activitats. Es convidaran a grups locals i del Japó per a l’ocasió, com ara Tomoko Takeda, intèrpret de tambor japonès taiko i flautes travesseres shinobue i nôkan; Tetsurô Naitô, intèrpret de tambor japonès taiko, compositor i productor; i Chieko Kojima, virtuosa ballarina que dansa al ritme dels tambors taiko del grup Kodo, entre d’altres. Les activitats seran participatives i gratuïtes.

La programació es complementarà amb tallers per afavorir l’intercanvi amb la resta de la ciutadania. També es consolidarà la col•laboració amb entitats locals com Casa Àsia, associacions culturals i associacions del barri de la Barceloneta perquè la repercussió sigui més gran a la ciutat.

El festival està organitzat per l’Associació de Cultura Japonesa i compta amb la col·laboració de San Miguel i el suport de l’Ajuntament de Barcelona, Casa Àsia, la Japan Foundation, Port Vell i el Consolat General del Japó a Barcelona.

Tot i que l’any passat la delicada situació de la pandèmia va obligar a cancel·lar el festival, en edicions passades el Festival Matsuri ha comptat amb un ampli públic local i variat i han assistit fins a més de 25.000 participants, sent aquest un esdeveniment significatiu per a Barcelona.

Pots consultar tota la programació: https://www.matsuri-bcn.com/pages/2874314/programa

Per a més informació contacteu:
Kotoe Shioiri
617102438
kotoeshioiri@gmail.comCompartiu aquest contingut

Paraules clau
Festival Matsuri/ japó/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina