Neixen al Zoo de Barcelona quatre pollets de faisà d’Edwards, una espècie en perill crític d’extinció : Servei de Premsa

Neixen al Zoo de Barcelona quatre pollets de faisà d’Edwards, una espècie en perill crític d’extinció

22/05/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Zoo participa al programa europeu d’espècies en perill d’extinció EPP per contribuir a la conservació d’espècies, com el faisà d’Edwards

Des de l’any 2000 no es tenen registres de l’espècie en el seu hàbitat natural

Aquest mes d’abril han nascut al Zoo de Barcelona 4 polls de faisà d’Edwards (Lophura Edwardsi), una espècie endèmica del Vietnam que està en perill crític d’extinció segons la llista vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura.

 

 

El Zoo de Barcelona, que compta actualment amb 6 individus d’aquesta espècie, participa activament en el programa europeu d’espècies en perill EAZA Ex-situ Programme (EEP), coordinat per l’Associació Europea de Zoos i Aquaris, per facilitar la reproducció del faisà d’Edwards. La vinculació del Zoo amb aquests programes de conservació reafirmen l’objectiu d’intervenir activament en la preservació de la biodiversitat, el benestar animal, la investigació i divulgació científica.

La situació del faisà d’Edwards al medi natural és conseqüència de fenòmens com la pèrdua del seu hàbitat, la caça i la defoliació provocada per la guerra del Vietnam. Des de l’any 2000, no hi ha registres de la seva presència a la natura. Per aquest motiu, després d’elaborar estudis de camp, es pensa que es pot haver extingit en el seu hàbitat natural.

Davant d’aquesta situació, l’ONG VietNature treballa estretament amb EAZA i l’Associació Mundial per als Faisans per reintroduir l’espècie a la natura. A través d’un pla d’acció conjunt, s’han destinat més de 700 hectàrees de la Reserva de Khe Nuoc Trong, al Vietnam, per a la preservació de l’espai i poder incorporar individus de l’espècie en el futur. El projecte es desenvolupa amb l’objectiu de poder reintroduir-los l’any 2029.

Actualment, la població mundial de faisà d’Edwards està formada per 124 mascles, 108 femelles i 47 individus que encara no han estat sexats.

 

Recursos gràfics

Per descarregar el vídeo, feu clic aquí.





Paraules clau

faisà d’Edwards/ Zoo de Barcelona/