La Comissió de Govern aprova definitivament els projectes executius dels primers quatre eixos verds i quatre places de l’Eixample : Servei de Premsa

La Comissió de Govern aprova definitivament els projectes executius dels primers quatre eixos verds i quatre places de l’Eixample

26/05/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

Llum verda als projectes de les obres dels carrers del Consell de Cent, Girona, Rocafort i Comte Borrell, i les places dels encreuaments de Consell de Cent amb Girona, Rocafort, Comte Borrell i Enric Granados

Serà l’inici de la gran transformació urbana que viurà l’Eixample en el marc del pla Superilla Barcelona

La Comissió de Govern ha aprovat definitivament aquest dijous els projectes executius de la transformació en eixos verds dels primers quatre eixos verds i quatre places que es faran a l’Eixample en el marc de la transformació urbana del pla Superilla Barcelona. En concret, corresponen a les obres que es faran als carrers del Consell de Cent, Girona, Rocafort i Comte Borrell, i a la creació de quatre places als encreuaments de Consell de Cent amb Girona, Rocafort, Comte Borrell i Enric Granados.

Les actuacions dels eixos verds respondran al nou model de carrer del segle XXI dissenyat de manera col·laborativa amb els equips guanyadors del concurs públic que va convocar el Govern municipal. Significarà un canvi de paradigma respecte a com s’havia concebut fins ara la urbanització de l’espai públic, ja que implicarà passar de carrers pensats per als cotxes a eixos verds pensats per a les persones, invertint del tot les prioritats i els usos i amb el vianant com a protagonista. I les places seran espais d’estada confortables d’uns 2.000 m2 on el verd, els paviments permeables i el joc tindran un paper principal.

Amb la llum verda d’avui es tanca la tramitació de l’aprovació dels projectes, que s’ha fet seguint exactament el mateix procediment dut a terme per a les aprovacions de totes les obres de la ciutat. Els projectes es van aprovar inicialment el 17 de febrer. Aleshores, es va obrir el període d’exposició al públic en paral·lel a la licitació de les obres per tal d’agilitzar terminis, i l’adjudicació es produirà a partir d’ara, un cop s’ha fet l’aprovació definitiva, tal com s’estableix en el Procediment per a l’elaboració i tramitació dels projectes d’obres i l’execució de les obres municipals. La previsió és començar els treballs el mes de juliol.

Les característiques dels futurs eixos verds i places es poden consultar en aquest document corresponent a l’aprovació inicial dels projectes.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
quatre eixos verds/ quatre places de l’Eixample/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina