Ada Colau inaugura la Biblioteca García Márquez : Servei de Premsa

Ada Colau inaugura la Biblioteca García Márquez

28/05/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Ubicada al districte de Sant Martí, es tracta de la tercera biblioteca més gran de la xarxa de Biblioteques de Barcelona

L’equipament té una superfície útil de més de 3.300 m2, està especialitzat en literatura llatinoamericana i compta amb un espai dedicat al dibuixant de còmic Francisco Ibáñez

L’alcaldessa de Barcelona Ada Colau ha inaugurat aquest dissabte la nova Biblioteca García Márquez, ubicada a la cantonada dels carrer Concili de Trento i Treball, al districte de Sant Martí. L’alcaldessa ha estat acompanyada pels tinents d’alcaldia Jaume Collboni, Jordi Martí i Albert Batlle i pel regidor del districte de Sant Martí, David Escudé.

 

 

 

La Biblioteca García Márquez és la tercera més gran de la xarxa de Biblioteques de Barcelona, tindrà un fons aproximat de 40.000 documents, 140 punts de lectura i 30 punts d’accés a Internet. La seva àrea d’influència comprèn els barris de Sant Martí i La Verneda i La Pau, amb una població de gairebé 55.000 persones. La biblioteca està especialitzada en literatura llatinoamericana, incloent obres de narradors, poetes i dramaturgs de l’Amèrica Llatina, i comptarà també amb un àrea de còmic dedicada al dibuixat Francisco Ibáñez, veí de Sant Martí, en què hi haurà un fons inicial de gairebé 500 títols amb historietes d’aquest autor.

L’edifici té una superfície útil de 3.318 m2 i ha comptat amb una inversió d’11,4 milions d’euros per fer realitat el projecte dels arquitectes Elena Orte i Guillermo Sevillano (Suma Arquitectura). Hi treballaran 15 persones sota la direcció de Neus Castellano, en una edificació d’estructura de fusta vista, de quatre plantes, que s’organitza al voltant d’un pati triangular.





Paraules clau

Biblioteca García Márquez/ equipament/ equipament cultural/ Sant Martí/