Resum dels acords de la Comissió Mixta Ajuntament-Generalitat per al desplegament de la Carta Municipal : Servei de Premsa

Resum dels acords de la Comissió Mixta Ajuntament-Generalitat per al desplegament de la Carta Municipal

02/06/2022



Temps estimat de lectura: 4 minuts

La reunió ha estat presidida per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà

Avui s’ha reunit la Comissió Mixta Ajuntament de Barcelona – Generalitat de Catalunya per al desplegament de la Carta Municipal presidida per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà. Per part de l’Ajuntament de Barcelona també han assistit els tinents d’alcaldia Jaume Collboni, Janet Sanz, Laia Bonet, Laura Pérez, Albert Batlle i Jordi Martí, i les regidores Lucía Martín i Gemma Tarafa.

 

 

Aquests són els principals acords que s’han adoptat:

 

FONS EUROPEUS NEXT GENERATION

Les dues administracions han refermat la seva voluntat d’enfortir la cooperació institucional i impulsar el desenvolupament dels projectes estratègics de la ciutat i el territori que són de participació conjunta i receptors de Fons Next Generation. En aquest sentit, s’han reforçat les funcions del Comitè Tècnic de Coordinació entre ambdues administracions com a instrument operatiu per implementar els projectes. Destaquen els següents:

 

COOPERACIÓ LOCAL

 

COOPERACIÓ EN MATÈRIA DE SALUT

 

 

COOPERACIÓ ENTE LA DELEGACIÓ DEL GOVERN DE LA GENERALITAT A MADRID I L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

 

COOPERACIÓ EN MATÈRIA DE SEGURETAT I PREVENCIÓ

 

CREACIÓ D’UNA TAULA DE TREBALL D’ESTUDI SOBRE LA REGULACIÓ DE CREUERS I EL SEU IMPACTE TURÍSTIC I AMBIENTAL

 

Finalment, la Comissió Mixta també ha tractat temes referents a mobilitat i transport públic, així com i la problemàtica dels bici-taxis a Barcelona i la seva regulació. També s’ha donat compte de la situació dels consorcis conjunts i s’han tractat mesures d’impuls a la Carta Municipal de Barcelona.





Paraules clau

Comissió Mixta/