[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona ofereix aquest estiu prop de 200 refugis climàtics per fer front a la calor : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona ofereix aquest estiu prop de 200 refugis climàtics per fer front a la calor

13/06/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

Fins al 15 de setembre el 95% de la població barcelonina comptarà amb un refugi climàtic a menys de 10 minuts a peu des de casa seva

Pel que fa al territori metropolità, el nombre de refugis gairebé es triplica (de 20 a 55) i suma més 800.000 usuaris potencials

Els refugis climàtics més ben valorats són les biblioteques, els equipaments de proximitat dels districtes, els centres esportius i els museus i son d’especial rellevància per fer front a les onades de calor

El CUESB actuarà un any més com a referent d’atenció social en cas que la pujada de les temperatures obligui a elevar l’actual fase preventiva del Pla Calor

Declaracions d’Eloi Badia: Vídeo (MP4)Àudio (WAV)

Aquest estiu, com en els darrers dos anys, es posa a disposició de la ciutadania els refugis climàtics a la ciutat i es manté la disponibilitat durant tota la fase preventiva del Pla Calor. Enguany degut a les altes temperatures i seguint el Pla d’Acció del Grup Logístic Social del Centre d’Urgències i Emergències de Barcelona (CUESB), s’ha avançat al 13 de juny l’activació de la fase preventiva del procediment Onada de Calor, prevista inicialment pel 15 de juny, i que tindrà una durada fins el 15 de setembre de 2022.

Per aquest estiu 2022 s’activen un total de 197 espais de refugi climàtic repartits pel territori, 42 més que l’any passat. Es tracta de diferents equipaments municipals i espais públics que proveiran confort tèrmic als usuaris. Aquests equipaments tenen altres usos però, també podran ser utilitzats, especialment per persones vulnerables a la calor, com a espais on refugiar-se de les altes temperatures.

[…]

 

Descarregar nota de premsa (PDF)

 

Declaracions d’Eloi Badia:

Vídeo (MP4)

Àudio (WAV)

Paraules clau

calor/ refugis climàtics/