S’aprova el decret que limita els grups turístics i prohibeix altaveus als guies en carrers i places de Ciutat Vella : Servei de Premsa

S’aprova el decret que limita els grups turístics i prohibeix altaveus als guies en carrers i places de Ciutat Vella

23/06/2022Temps estimat de lectura: 3 minuts

ATENCIÓ: El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, atendrà els mitjans avui a les 10.15 h al vestíbul de la Sala Lluís Companys

També limita el nombre de grups que coincideixin en places i espais d’interès turístic i regula un sol sentit de circulació en alguns carrers

L’incompliment es podrà sancionar, per estar fent una activitat sense llicència a l’espai públic, amb fins a 3.000 euros

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el decret que delimita a un màxim de 15 persones, els grups guiats amb finalitats turístiques pel districte de Ciutat Vella. També prohibeix l’ús dels altaveus per a les explicacions, per fomentar l’ús d’audioguies. També es prohibeix l’ús dels altaveus per part dels guies en tots els barris, per tal de minimitzar el seu impacte acústic.

El decret, que s’ha publicat avui oficialment, estableix també un sentit únic de circulació per alguns espais on s’ha considerat necessari intervenir-hi per prioritzar els usos veïnals, i harmonitzar l’activitat d’aquests guies amb la vida quotidiana dels i les veïnes.

El decret, que s’ha publicat avui oficialment, se sotmet ara a un període d’exposició pública i d’al·legacions. Està previst que, un cop resoltes aquestes, entri en vigor previsiblement en uns trenta dies.

El text normatiu estableix fluxes de sentit únic en carrers i places per als grups guiats, una obligació que permetrà millorar la circulació en espais especialment atapeïts del districte. Aquests són:

El decret també estableix que l’activitat de guiatge al Districte de Ciutat Vella ha de tenir lloc en circulació sense aturades, especialment en els moments d’elevada afluència de vianants.

A més, estableix aforaments màxims en aquells espais i monuments que requereixen una explicació in situ, la qual “haurà de ser breu en dies de molta afluència de grups”.

Així, s’establirà un màxim de grups en el mateix espai en els següents llocs:

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha explicat que el decret “és una passa més en la governança del turisme en el districte central de la ciutat, el que té més afluència de visitants. Un decret que ve precedit d’un acord de bones pràctiques amb les associacions de guies oficials amb l’objectiu de dotar el consistori de la capacitat d’aïllar aquells grups turístics que actuïn sense tenir cura de Ciutat Vella”.

En relació amb l’incompliment, aquest decret permetrà sancionar les activitats que no s’ajustin al decret per estar fent una activitat sense llicència a l’espai públic, recollit en l’ordenança de les Vies i els Espais Públics. Aquest incompliment es pot sancionar amb fins a 1.500 euros, arribant a imports de 3.000 euros per reincidència.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Ciutat Vella/ turisme/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina