Els carrers i places analitzats superen els llindars de soroll establerts : Servei de Premsa

Els carrers i places analitzats superen els llindars de soroll establerts

13/07/2022



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Els resultats dels sonòmetres instal·lats en diferents places i carrers de la ciutat mostren que se supera de manera continuada en 3 decibels els límits permesos de nit per tal que aquests espais puguin ser considerats Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn (ZATHN)

A partir d’ara, els districtes de Sant Martí, Sants-Montjuïc, Ciutat Vella, Gràcia i l’Eixample treballaran per poder implementar plans de reducció de soroll adaptats cada cas per tal de minimitzar l’impacte de la contaminació acústica en aquests espais

L’Ajuntament treballa per revisar el mapa de capacitat acústica de la ciutat amb una proposta més ajustada a la realitat

Declaracions del regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia

Els districtes de Ciutat Vella, Sant Martí, Sants-Montjuïc, Eixample i Gràcia treballaran per implementar properament diversos plans per reduir la contaminació acústica a les places i carrers que podran ser considerades Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn (ZATHN), una vegada analitzats els nivells de soroll existent a partir de sonòmetres instal·lats en aquests espais.

Els mesuraments de les darreres setmanes mostren que en els primers espais en què s’han instal·lat els sonòmetres se supera de manera continuada en més de tres decibels els límits permesos de soroll de nit.

En concret, els espais que s’estan analitzant per poder ser considerades Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn son: Carrer d’Enric Granados; Plaça de George Orwell; Carrer de Joaquim Costa; Carrer d’Almirall Churruca; Rambla del Poblenou; Carrer Rogent; Carrer de l’Allada Vermell; Carrer Nou de la Rambla; Plaça d’Osca; Triangle Lúdic; places Sol, Virreina i Revolució de Gràcia.

 

 

Una vegada fetes les comprovacions, els districtes aplicaran plans de reducció de contaminació acústica adaptades a cada cas. La implantació de les Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn (ZATHN) forma part  del Pla de Mesures contra la Contaminació Acústica 2022-2030, que recull un seguit d’actuacions per tal de reduir l’impacte de la contaminació acústica a Barcelona

 

Noves comprovacions en altres carrers i places

Properament es mesuraran els nivells acústics de nit en altres places i carrers per comprovar si se superen els límits legals i si els districtes han d’aplicar també plans específics en cada cas concret de reducció de la contaminació acústica.

Altres zones on s’analitzaran els nivells de soroll son els carrer de Blai i els Jardins de la Mediterrània a Sants- Montjuïc o les places del Diamant, Raspall, Joanic i Vila de Gràcia.

 

Revisions del mapa de capacitat acústica de la ciutat (llindars de sorolls permesos)

L’Ajuntament de Barcelona treballa per tal de fer un reconeixement i una adaptació de la ciutat, plantejant, per cada tram de carrer, quin son els usos i per tant els objectius acústics a assolir, plantejant un nou mapa de capacitat acústica de la ciutat buscant la màxima restrictivitat al soroll admès.

El mapa de capacitat acústica estableix els objectius de qualitat acústica del territori, és a dir, aquells valors límit que no s’haurien de superar en funció de la zona de sensibilitat acústica (alta, moderada i baixa). Aquests valors límit s’estableixen per a períodes temporals diferenciats, dia (de 7 a 23 h), i nit (de 23 a 7h) incorporant el criteri dels usos del sòl:

El nou mapa de capacitat acústica de la ciutat té les següents característiques:

El soroll és el segon factor ambiental que més impacta en la salut de la població, just per darrere de la contaminació de l’aire. En aquest sentit, el trànsit és la font de soroll que impacta la pràctica totalitat de la superfície de la ciutat i la font més rellevant.

A la nit, continua essent el trànsit, la font de soroll amb més impacte però en algunes zones de la ciutat apareix un altra font de soroll vinculada a l’ús intensiu de l’espai públic. Segons la percepció ciutadana aquesta és una de les fonts que més molèsties generen i per les que des de l’Ajuntament es treballa de forma intensiva.





Paraules clau

soroll/