Fismuler, Echegaray i Casa Petra, Premis Barcelona Restauració 2022 : Servei de Premsa

Fismuler, Echegaray i Casa Petra, Premis Barcelona Restauració 2022

18/07/2022Temps estimat de lectura: 4 minuts

El restaurant Fismuler de Ciutat Vella guanya el Premi Barcelona Restauració 2022 en la categoria de Qualitat Gastronòmica; l’Echegaray de Sant Martí, en la d’Integració al Barri, i Casa Petra de Les Corts, en la de Local Notori o Innovador

Can Culleretes i Ca l’Isidre, ambdós de Ciutat Vella, s’enduen les Mencions Honorífiques, i El Racó del Peix (Horta-Guinardó) i Casa Amàlia (Eixample), els Premis a la Sostenibilitat

Es tracta de la tercera edició dels Premis Barcelona Restauració, que enguany han tornat per homenatjar el sector després dels anys de pandèmia

El restaurant Fismuler de Ciutat Vella, l’Echegaray del districte de Sant Martí i Casa Petra de Les Corts han estat els guanyadors dels Premis Barcelona Restauració 2022, que s’han lliurat aquest vespre en una gala celebrada a la Fàbrica Moritz amb l’assistència d’unes 200 persones. Aquests guardons els impulsa l’Ajuntament de Barcelona des de l’any 2017 per difondre l’oferta gastronòmica i restauradora de qualitat de la ciutat. La iniciativa va per la seva tercera edició després d’haver-la cancel·lat per la pandèmia.

A la gala han estat presents la regidora de Comerç i Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda, Montserrat Ballarín i Espuña, i el tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni.

El tinent d’alcaldia Collboni ha destacat que “Barcelona és una ciutat que enamora i sedueix, també a través de la seva gastronomia. Durant la pandèmia el sector ha demostrat la seva resiliència i el seu compromís social, i ara és hora que entre tots i totes li fem retorn, sumant esforços per fer possible la millor Barcelona. Perquè la ciutat no s’entén sense la seva restauració, suma de feina, creativitat, compromís, progrés, cultura, memòria i futur”.

D’altra banda, la regidora Ballarín ha destacat que “aquests premis són un homenatge per reconèixer i agrair als establiments i les persones que representen els millors valors de la restauració de Barcelona: la sostenibilitat, la innovació, la integració al barri i la qualitat gastronòmica. I d’altres que recorden que si Barcelona vol ser una ciutat de proximitat, amb espais per conviure i gaudir, compromesa amb els objectius de desenvolupament sostenible i amb una tradició pròpia ha de tenir una restauració de primera divisió”.

Així, el restaurant Fismuler ha estat premiat en la categoria Qualitat Gastronòmica per “oferir una cuina urbana, fresca, sense complicacions i de molta qualitat per a tots els públics”; l’Echegaray, en la d’Integració al Barri, per representar “una aposta jove de cuina popular de fort arrelament al barri gràcies a la compra diària al mercat”, i, finalment, Casa Petra ha estat premiat en la categoria de Local Notori o Innovador per “per esdevenir un espai polivalent, sorprenent, diferenciador, transversal i acollidor”, en paraules del jurat.

Enguany s’han entregat quatre premis més dividits en dues categories noves. Can Culleretes i Ca l’Isidre, ambdós de Ciutat Vella, han rebut la Menció Honorífica “per la seva contribució excepcional en posar en valor la restauració de la ciutat al llarg del temps, ajudant a forjar la identitat cultural pròpia del model de restauració de la ciutat i servint de guia per a futures generacions”, explicaven des del jurat. Per la seva part, El Racó del Peix (Horta-Guinardó) i Casa Amàlia (Eixample) han rebut el Premi a la Sostenibilitat, que guardona les bones pràctiques vinculades als principis de sostenibilitat i economia circular dels establiments. En el seu cas, per mostrar “dos exemples clars de com és la nova restauració de Barcelona. Una restauració amb valors, dedicació i amb compromís amb el barri i amb unes polítiques de contractació y cura del producte sostenibles”.

 

Guanyadors III Premis Barcelona Restauració:

En la gala d’aquest dilluns s’han destacat tres restaurants d’entre els 30 que havia seleccionat el jurat, un per barri i categoria. Aquestes eren “Qualitat Gastronòmica” (especialització en una proposta gastronòmica única a la ciutat), “Integració al Barri” (identificació amb les particularitats de l’entorn i el territori) i “Local Notori o Innovador” (local singular pel seu concepte, trajectòria històrica o originalitat). Els finalistes eren aquests:

 

 

Tercera edició dels Premis Barcelona Restauració

Els premis, en els que poden participar aquells restaurants de barri que no hagin tingut altres reconeixements significatius, es van suspendre els anys 2020 i 2021 a causa de la situació sanitària i tornen enguany també com un homenatge a la restauració. En les dues edicions anteriors, els guanyadors van ser:

 

Jurat

El jurat del Premis Barcelona Restauració 2022 està format per un conjunt de professionals del sector presidits per la regidora de Comerç, Mercat, Consum, Règim Interior i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín Espuña. L’acompanyen el director de Serveis de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Manel Vázquez Asencio; el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias Suriol; el president de l’associació Restaurants Sostenibles, Sergio Gil Flores; la periodista experta en gastronomia Tana Collados Lluró; l’experta en turisme i restauració Eva Ballarín, i el director de l’Observatori de l’Alimentació del Parc Científica de Barcelona, Jesús Contreras Hernández.

Paraules clau

Qualitat Gastronòmica/