La IT Academy de Barcelona Activa dona visibilitat i reconeixement a les formacions digitals : Servei de Premsa

La IT Academy de Barcelona Activa dona visibilitat i reconeixement a les formacions digitals

20/07/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa ofereixen plans de formació tecnològica, a través de seminaris intensius, per cobrir les vacants en talent digital a les empreses de la ciutat

Aquest matí s’ha celebrat la cerimònia de graduació del centre de formació tecnològic IT Academy, de Barcelona Activa. L’acte és un reconeixement a les persones que han triat una formació digital i alhora, per cobrir les vacants en talent digital de les empreses de la ciutat.

 

 

Una setantena de persones, la majoria provinents d’estudis diferents als tecnològics, s’han graduat com a programadores web o expertes en dades, després de formacions de sis mesos de durada. En aquest període, han adquirit coneixements en les tecnologies líders que més demanda el mercat.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, s’ha dirigit a les persones graduades i ha declarat que “heu triat bé i ho comprovareu quan estreu en contacte amb el mercat laboral”.  Collboni ha recordat que el model de la IT Academy com a centre públic de formació “és únic i forma part de l’estratègia de generar oportunitats professionals i donar resposta a les demandes de les empreses de feines qualificades de la ciutat”. “El vostre talent construeix una Barcelona amb més competitivitat, equitat i sostenibilitat”, ha reblat el primer tinent d’alcaldia.

L’agenda econòmica Barcelona Green Deal marca com un dels objectius prioritaris, 3.000 nous professionals IT fins al 2024. El centre té un 82% d’inserció laboral, i molts dels alumnes troben feina fins i tot abans d’acabar la formació.

El model de la IT Academy, pública, inclusiva i gratuïta, respon a una metodologia d’una alta intensitat formativa en un període curt de temps, sis mesos, i orientat a l’ocupabilitat. Durant la formació, es rep mentoria amb simulació de reptes i projectes reals d’empreses tecnològiques. Segons s’ha analitzat, les empreses que contracten professionals sorgits de la IT Academy són majoritàriament start-ups i scale-ups, consultores de tecnologia i empreses que es troben en plena transició digital. Les empreses multinacionals que aterren a Barcelona també troben en aquests experts possibles candidats per formar part de les seves plantilles.

Iniciatives i polítiques públiques com la IT Academy són també un instrument de reciclatge professional de persones amb trajectòria diferent a la digital. La seva missió és també la de capgirar la situació d’escassetat de talent digital, combatre les bretxes tecnològiques, visibilitzar les formacions cap a carreres i professions IT, i  fer-ho a través programes que reverteixin os aquesta tendència.

 

Més informació: www.barcelonactiva.cat/itacademy





Paraules clau

IT academy/