Barcelona celebra amb un acte i un mapping el 30 Aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics Barcelona’92 : Servei de Premsa

Barcelona celebra amb un acte i un mapping el 30 Aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics Barcelona’92

21/07/2022Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcaldessa, Ada Colau, ha presidit aquest vespre al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona l’acte de celebració i recepció oficial organitzat amb motiu del 30 Aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics Barcelona’92.

La cerimònia, conduïda per la periodista Olga Viza, ha comptat també amb els parlaments de Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia ajuntament de Barcelona; Miguel Segarra, secretari general del Comitè Paralímpic Espanyol; Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol; Miquel Iceta, ministre de Cultura i Esports i Pere Aragonés, president de la Generalitat de Catalunya, en un acte que ha aplegat més de 200 personalitats, esportistes olímpics i paralímpics i voluntaris.

També hi ha hagut espai per la projecció de vídeos sobre la transformació urbanística social que va viure la ciutat i el que van significar els jocs olímpics BARCELONA 92. També s’ha pogut viure un acte simbòlic de llegat esportiu que ha comptat amb dos atletes olímpics del 92, Fermín Cacho i Natalia Via-Dufresne i dos d’actuals Toni Ponce i Helena Lloret, així com del moment en què s’ha fet lliurament a la ciutat de la litografia del 30è aniversari feta per Javier Mariscal. Pel que fa a la música, el Quartet de Corda juntament amb els cantants Jofre Bardagí i Beth han interpretat en directe la versió simfònica del Amics per Sempre.

L’acte institucional ha anat seguit d’un mapping a la façana de l’Ajuntament, actuacions musicals com la de Los Manolos i accions en un escenari ubicat a la plaça Sant Jaume, a tocar d’un Cobi gegant inflable i on han tingut un paper destacat els voluntaris, reunits per l’ocasió per l’Associació Voluntaris 2000. El contingut narratiu de l’espectacle de llum i so gira entorn de la transformació de la ciutat, des de l’anunci del 1986 passant pel moment històric de la inauguració dels Jocs, fent un recorregut que arriba a la Barcelona actual i que acaba projectant la Barcelona del futur.

L’Ajuntament de Barcelona ha previst que durant els dies 22, 23 i 24 de juliol es repeteixin les projeccions a la façana i es facin tres passis del mapping per tal que la ciutadania que ho desitgi pugui gaudir de l’espectacle de la plaça Sant Jaume. Els passis es faran els tres dies en el mateix horari: 22.15h, 22.30 i 22.45h.

 

Enllaços

Enregistrament de l’acte (Youtube)

Descarregar imatges (ZIP)Compartiu aquest contingut

Paraules clau
30 Aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics Barcelona'92/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina