Neix Blue-Up, un programa empresarial per a la creació de projectes d’economia blava : Servei de Premsa

Neix Blue-Up, un programa empresarial per a la creació de projectes d’economia blava

26/07/2022Temps estimat de lectura: 3 minuts

Barcelona Activa dona suport a la creació i el creixement d’empreses del sector de l’Economia Blava, les activitats econòmiques que tenen relació amb el mar i els oceans, i són compatibles amb la conservació dels ecosistemes marins

Hi participaran fins a un màxim de 15 projectes de sectors blaus, com el nàutic, la pesca sostenible, el turisme blau, la construcció naval i energies renovables marines, entre d’altres

Les start-ups o idees de negoci que vulguin participar-hi es poden presentar des d’avui fins al 26 de setembre de 2022

Barcelona Activa posa en marxa Blue-Up, un programa d’emprenedoria innovador que té com a objectiu donar suport a la creació i creixement d’empreses en els sectors de l’economia blava, és a dir, activitats econòmiques sostenibles vinculades als àmbits aquàtics. Va adreçat a start-ups o idees de negocis que participin amb projectes de sectors blaus, com la nàutica; esports aquàtics; construcció i manteniment naval; activitats portuàries; energia blava (eòlica, marina…); pesca sostenible i bioeconomia; tractament d’aigües; turisme blau; biotecnologia blava; nous materials nàutics o ecodisseny; software blau; transport i logística marina; i d’altres.

El programa Blue-Up compta amb dos socis clau: el Port de Barcelona i Costa Cruceros, i entitats col·laboradores com la UPC, el Barcelona Clúster Nàutic, Seastainble Ventures i Aticco, que aporten el seu coneixement del sector, així com el suport a les empreses de l’àmbit de l’economia blava.

 

Un màxim de 15 projectes “blaus” per edició

Les propostes poden presentar-se des d’avui i fins al 26 de setembre de 2022. Entre d’altres requisits, es cerquen start-ups amb un grau de maduresa de desenvolupament i validació tecnològica TRL4 o superior; i hauran de tenir seu fiscal i social a l’àrea metropolitana de Barcelona. Més informació: https://emprenedoria.barcelonactiva.cat/

De tots els projectes que s’hi presentin, es farà una selecció mitjançant entrevistes, i sortiran anunciats els 20 projectes que passaran a un bootcamp intensiu. Després d’aquest seminari, hi haurà un Demo Day, en el qual un comitè de persones expertes farà una tria d’un màxim de 15 projectes que passaran a participar en el programa.

Blue-Up tindrà una durada aproximada de 3 mesos. Durant aquest període, els projectes participants tindran accés a formació, acompanyament, mentoria i activitats fetes adhoc per cadascun d’ells. A més inclou un lloc de treball a la incubadora Almogàvers. En acabar l’acompanyament, es premiarà als projectes que es considerin de més potencial de creixement i d’impacte.

 

Economia Blava, un 4,3% del PIB

L’Ajuntament de Barcelona, amb Barcelona Activa i en col·laboració amb més de 70 agents rellevants de l’Economia Blava de la ciutat, segueix una Estratègia d’impuls a aquest sector, amb un full de ruta fins a 2025, en el qual preveu desenvolupar tot el potencial d’aquest vector a la ciutat. El llançament del nou programa per a emprenedors s’emmarca en aquesta línia de treball. Recentment també s’ha anunciat que el World Ocean Council (WOC) ha triat Barcelona com a capital mundial d’economia blava, la qual cosa repercutirà en la potenciació d’activitats en el sector i la generació de més oportunitats en el món del treball en aquest àmbit.

 

Barcelona Activa ha publicat un manual d’oportunitats d’ocupació en economia blava, elaborat amb la col·laboració del Port de Barcelona i altres empreses i entitats, on s’analitzen les tendències del sector marítim, i les necessitats que tindran les empreses en contractació de personal, segons les tasques i funcions de les noves professions. Ara mateix, l’economia blava representa un 1,4% de l’ocupació, representa un 4,3% del PIB, i suposa una gran font de riquesa per la ciutat.

 Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Blue-Up/ Economia Blava/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina