Ciutat Vella avançarà el tancament de restaurants, venda alimentària i terrasses a Joaquim Costa, plaça dels Àngels, Escudellers i plaça de George Orwell per reduir el soroll nocturn : Servei de Premsa

Ciutat Vella avançarà el tancament de restaurants, venda alimentària i terrasses a Joaquim Costa, plaça dels Àngels, Escudellers i plaça de George Orwell per reduir el soroll nocturn

04/08/2022Temps estimat de lectura: 4 minuts

S’avança una hora el tancament de les activitats de restauració i venda alimentària en aquestes zones de Ciutat Vella. La restauració tancarà a les 02.00 hores, la venda alimentària a les 22.00 hores, mentre que les terrasses avançaran el tancament a les 23.00h tota la setmana

Altres mesures que s’implantaran son limitar el nombre de mòduls permesos per terrassa, que les taules i cadires tinguin taps de plàstic i que les cadenes que asseguren els elements de les terrasses estiguin plastificades

El pla per reduir la contaminació acústica en aquests carrers també inclou l’establiment de plans d’inspecció específics i el reforç de la presència de la Guàrdia Urbana i dels serveis de neteja

Aquestes accions formen part del pla del districte per reduir la contaminació acústica durant la nit en el marc de la declaració d’aquests espais com una de les Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn (ZATHN)

La implantació de les Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn (ZATHN) forma part del Pla de Mesures contra la Contaminació Acústica 2022-2030

El districte de Ciutat Vella impulsa un seguit de mesures dins del pla de reducció de contaminació acústica als carrers i places considerades Zona Acústicament Tensionada en Horari Nocturn (ZATHN).

Les mesures inclouen l’avançament del tancament de les terrasses i de les activitats de restauració i venda alimentària per mitigar el soroll nocturn que afecta als veïns i veïns dels carrers de Joaquim Costa i la plaça dels Àngels i del carrer d’Escudellers i plaça de George Orwell. Aquestes mesures només afecten aquests espais del districte i es preveu que entrin en vigor una vegada superats tots els tràmits administratius.

En aquest sentit, les activitats de restauració només en aquestes zones de Ciutat Vella avançaran el seu tancament a les 02.00 hores mentre que les terrasses avançaran el tancament a les 23.00h durant tota la setmana. Altres mesures que s’implantaran son limitar el nombre de mòduls permesos per terrassa i no permetre unir taules limitant-les a quatre persones o al nucli familiar per tal que els grups grans s’ubiquin als interiors dels locals. Igualment, els establiments de venda alimentària hauran de tancar a les 22 hores.

També serà obligatori que les taules i cadires tinguin taps de plàstic i que les cadenes que asseguren els elements de les terrasses estiguin plastificades. El pla preveu igualment la limitació de concerts i esdeveniments en aquests carrers i restringir la implantació de noves activitats. Per assegurar el compliment d’aquestes mesures s’impulsaran plans d’inspecció per vigilar el compliment de l’aforament màxim de cada activitat.

Es reforçaran els serveis de neteja del carrer i el control per tal que els establiments llencin el vidre als contenidors durant el dia i no a la nit. Paral•lelament continuaran les campanyes de conscienciació amb l’increment de promotors fins a final d’any. El pla suposa el reforç de la presència de la Guàrdia Urbana en aquests carrers per reduir el soroll produït per la concurrència de persones a la via pública a causa de comportaments incívics o actes sorollosos i per garantir el desallotjament de l’espai i l’eficàcia dels serveis de neteja.

El pla per reduir la contaminació acústica s’adopta després que els resultats dels sonòmetres instal•lats en aquests carrers i places de Ciutat Vella hagin mostrat que se supera de manera continuada en 3 decibels els límits permesos de nit. Es tracta d’una mesura puntual i concreta només en aquestes zones per tal de reduir l’impacte sonor que afecta durant les nits als residents.

En aquestes gràfiques es mostren resultats dels sonòmetres instal•lats en aquestes zones durant el mes de juliol

 

– Carrer d’Escudellers/ Plaça de George Orwell:

640
 

– Carrer de Joaquim Costa/Plaça dels Àngels:

640
 

La mesura que suposa avançar l’horari de tancament de les terrasses i restaurants per combatre l’excés de soroll a les nits, caldrà comunicar-la formalment als establiments que vegin afectada la seva activitat, per tal que puguin fer al•legacions atès que es tracta d’un procés reglat. Durant aquest període també es continuaran fent mesuraments de soroll per a confirmar que continuen les superacions dels llindars a les ZATHN.

Ciutat Vella ha decretat quatre zones ZATHN (Joaquim Costa/Plaça dels Àngels; Escudellers/Plaça de George Orwell; Allada Vermell i Almirall Churruca), i aquestes són les mesures implantades per a les dues primeres. Properament, i a mesura que es vagin verificant els nivells d’impacte sonor en les altres dues zones, s’implementaran noves mesures.

Implantació de les Zones Tensionades Acústicament en Horari Nocturn (ZATHN)

L’Ajuntament de Barcelona, davant de l’ús intensiu de l’espai públic durant l’horari nocturn, ha creat com a mesura pionera a l’Estat, les Zones Tensionades Acústicament en Horari Nocturn
(ZATHN), un instrument a disposició dels districtes per tal d’impulsar plans de reducció de contaminació acústica adaptades a cada cas concret. Aquests plans específics inclouen actuacions puntuals només en carrers o places on s’ha comprovat que se superen els llindars de soroll durant la nit per tal de reduir l’impacte sonor i la contaminació acústica que afecta als veïns i veïnes.

La implantació de les Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn (ZATHN) forma part del Pla de Mesures contra la Contaminació Acústica 2022-2030, que recull un seguit d’actuacions per tal de reduir l’impacte de la contaminació acústica a Barcelona. El soroll és el segon factor ambiental que més impacta en la salut de la població, just per darrere de la contaminació de l’aire.

El trànsit és la font de soroll que impacta la pràctica totalitat de la superfície de la ciutat i la font més rellevant però en algunes zones de la ciutat apareix un altra font de soroll vinculada a l’ús intensiu de l’espai públic. Segons la percepció ciutadana aquesta és una de les fonts que més molèsties generen i per les que des de l’Ajuntament de Barcelona es treballa de forma intensiva.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Ciutat Vella/ reducció/ soroll norturn/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina