[INCLOU DECLARACIONS] Barcelona impulsa “Juguem a les places”, oferint en 47 espais de la ciutat jocs de taula, simbòlics i altres perquè es diverteixi la mainada a l’aire lliure : Servei de Premsa

[INCLOU DECLARACIONS] Barcelona impulsa “Juguem a les places”, oferint en 47 espais de la ciutat jocs de taula, simbòlics i altres perquè es diverteixi la mainada a l’aire lliure

05/08/2022Temps estimat de lectura: 7 minuts

En el context de Ciutat Educadora, l’Ajuntament vertebra tot un conjunt d’iniciatives per fomentar l’hàbit de jugar a les places i contribuir a crear entorns més apropiats per créixer i viure la infància, i fer de Barcelona una Ciutat Jugable

Declaracció de Pau González (MP4)

L’Ajuntament de Barcelona impulsa aquest estiu una proposta anomenada “Juguem a les places” que consisteix a posar a disposició de la mainada i de les seves famílies, jocs de tot tipus (de taula, simbòlics, de construccions, entre altres) en espais públics de la ciutat, generalment parcs i places, per fomentar l’entreteniment compartit i a l’aire lliure en aquests espais. Es tracta, de fet, d’una iniciativa que ja s’estava produint en diferents punts de la ciutat i que ara es consolida i s’estructura en el context de Ciutat Educadora i sota els paràmetres del Pla de joc a l’espai públic amb horitzó 2030. Així doncs, en 47 punts de la ciutat s’oferiran jocs de tota mena (de taula, simbòlics, de construccions…) perquè la mainada i les seves famílies es diverteixin juntes a l’aire lliure, contribuint a fer de Barcelona una Ciutat Jugable.

Amb aquesta iniciativa es vol fomentar l’hàbit de trobar-se en places i parcs per jugar. I de retruc, contribuir a crear entorns urbans més apropiats per créixer i viure la infància. Així doncs, “Juguem a les places” és una iniciativa que ofereix actuacions específiques a través de dinamitzacions de jocs i activitats en places de forma periòdica, activitats que potencien l’espai públic com a espai educador i afavoridor del desenvolupament integral i saludable dels infants i adolescents de la ciutat. Desenvolupa actuacions que estimulen la diversió a les places per tal d’enriquir l’entorn urbà pels infants, les famílies i la comunitat, i fomenta que l’espai públic esdevingui un lloc de relacions positives i d’aprenentatge.

Les 47 propostes que aquest estiu es poden trobar en places de 27 barris de la ciutat es presenten en diferents formats. El més nou de tots, que s’estrena aquest estiu, és un dispositiu mòbil anomenat “quiosc de jocs” que incorpora un fons lúdic i material divers d’entreteniment: jocs tradicionals, jocs de circ, jocs de taula, jocs de carrer de gran format, jocs de descoberta i experimentació, etc. Aquest “quiosc de jocs” s’ofereix de manera periòdica en dos espais del districte de Sant Andreu. Es tracta d’una proposta que esdevindrà itinerant durant els propers estius en diferents places i districtes de la ciutat.

Altres formats que adopten les propostes lúdiques que es despleguen dins del programa “Juguem a les placesi  que contribueixen a fer de Barcelona, una Ciutat Jugable,  són:

 

El Quiosc de jocs mòbil

Es tracta d’un carretó de jocs mòbil amb un fons lúdic variat que es posa a disposició dels infants, adolescents i de les seves famílies. Està dinamitzat per monitors i monitores que acompanyen el joc i vetllen pel bon funcionament de l’activitat i del bon ús del material.

 

Guingueta de jocs

Espai de joc desplegable que es compon de diferents racons de joc (construccions, jocs simbòlics, de taula, etc.) adaptats a diferents franges d’edat. L’espai de joc es munta i es desmunta segons els horaris del servei. Quan no està en funcionament, els jocs i joguines s’emmagatzemen en una guingueta o un element semblant. És un espai de joc fix dinamitzat  per monitoratge especialitzat en joc, que vetllen pel bon funcionament de l’espai i que acompanyen el joc.

 

Préstec de jocs

Materials de joc que es posen a disposició dels infants i les seves famílies de forma autogestionada. Els equipaments i/o comerços del barri custodien els materials que cedeixen de forma totalment gratuïta. No hi ha personal que acompanya el joc.

 

El calendari d’activitats i els espais a on es desenvoluparan aquest estiu són les següents:

CIUTAT VELLA

EIXAMPLE

SANTS-MONTUÏC

GRÀCIA

HORTA-GUINARDÓ

            Parc de la Unitat (11 i 19 d’agost)

NOU BARRIS

Plaça Primer de Maig de Vallbona (del 5 al 7 de juliol)

Plaça Metro Ciutat Meridiana (del 12 al 14 de juliol)

Rotonda c/ Llicà amb Castellví a Torre Baró (del 19 al 21 de juliol)

Plaça Roja (del 26 al 28 de juliol)

SANT ANDREU

SANT MARTÍ

 

Aquest calendari i els punts on es troben les activitats també es poden consultar a través del web Barcelona educació.

 

Declaracció de Pau González (MP4)

 Compartiu aquest contingut

Paraules clau
eduació/ joc/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina