Més de 9.000 participants a les activitats lúdiques i de dinamització de la ronda de Sant Antoni : Servei de Premsa

Més de 9.000 participants a les activitats lúdiques i de dinamització de la ronda de Sant Antoni

07/08/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Bona acollida entre el veïnat i usuaris del servei, posat en marxa el 23 de juny per dinamitzar l’espai i omplir-lo de vida fins que al novembre comencin els treballs de retirada de la llosa

Funciona vuit hores al dia de dilluns a diumenge i compta amb dues àgores fixes on es fan jocs i activitats diverses, una per a nens i nenes i famílies una altra per a adults

Un total de 9.282 participants s’han sumat a les activitats lúdiques i de dinamització que es fan a la ronda de Sant Antoni per omplir-la de vida mentre no comencin les obres de retirada de la llosa. El projecte forma part del Pla de Barris, s’ha posat en marxa per dotar d’usos socials l’espai i ha estat compartit des de l’inici amb els agents veïnals i comercials per comptar amb la seva implicació en l’impuls de la programació d’activitats.

Es tracta de fomentar nous usos comunitaris a l’espai de la llosa, promoure la relació entre el Raval i Sant Antoni i consolidar una dinàmica de veïnificació de cara a la futura transformació de l’espai, passant d’un espai de trànsit a un espai Cruïlla de dinàmica veïnal i comunitària. A més, la programació d’activitats busca revertir en positiu en les dinàmiques veïnals i de promoció del comerç de proximitat, i incorporar en tot el procés de treball els agents claus de tots dos barris.

En concret, hi ha dues àgores permanents. Són dos espais, un a cada tram de la ronda, amb activitats fixades i diàries vinculades una a l’ús infantil i familiar, amb jocs de taula, espais lúdics, etc., i l’altra al públic juvenil i adult, amb espai de taules, cadires i altres elements que configuren espais de confort per a les activitats. Cada àgora compta amb una guingueta on es disposa de tot el mobiliari: catifes, jocs, llibres/revistes i tots aquells elements que permeten crear uns espais agradables i propicis per a la dinamització. Cada nit, s’emmagatzemen tots els elements i mobiliari a dins de les guinguetes.

 

 

El servei està tenint una molt bona acollida entre el veïnat i els usuaris i usuàries. Del 9.282 participants que n’han fet ús des que es va posar en funcionament, el 23 de juny passat, i fins al 31 de juliol, 5.965 han participat en les activitats de l’àgora infantil i familiar, i 3.317 a l’adreçada al públic juvenil i adult. L’espai està obert cada dia de dilluns a diumenge durant vuit hores, de de mig matí fins al capvespre, amb presència de l’equip de dinamització permanentment.

 

 A més de les dues àgores fixes, se n’inclouen dues més de puntuals on s’ha previst que s’hi dinamitzi programació cultural, i es podran celebrar tallers, espectacles i activitats efímeres. Se n’hi organitzen des del 5 d’agost, i les activitats també poden sorgir d’entitats del propis barris i tenir els formats i característiques que es considerin interessants. Entre les activitats culturals que s’hi poden fer hi ha conta-contes, xerrades, presentacions, arts de carrer, teatre, jocs de taula, balls i activitats per fomentar hàbits saludables. En aquest cas, la programació té lloc les tardes entre setmana i el cap de setmana, sense un calendari prefixat.

 





Paraules clau

Ronda de Sant Antoni/