El Zoo de Barcelona adapta les cures dels animals durant els mesos de calor : Servei de Premsa

El Zoo de Barcelona adapta les cures dels animals durant els mesos de calor

08/08/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Descarrregar imatges (ZIP)

Durant els mesos d’estiu, les cuidadores i cuidadors adopten mesures extraordinàries per continuar garantint el benestar i la salut animal

D’entre aquestes mesures, destaca una major renovació dels abeuradors i la incorporació de gelats a la dieta d’alguns animals

Com és habitual els mesos d’estiu, el Zoo de Barcelona, té en marxa un seguit de mesures extraordinàries per pal·liar els efectes de les altes temperatures en els animals. Aquestes cures complementen l’atenció diària que reben les diferents espècies per part de les cuidadores i cuidadors i s’emmarquen en la voluntat del Zoo de vetllar en tot moment pel benestar i la salut animal.

 

 

Cal tenir present que, per la seva ubicació i abundant vegetació, el Zoo de Barcelona registra temperatures mitjanes d’uns tres graus per sota que la resta de la ciutat. Tant és així, que el Parc de la Ciutadella, on es troba el Zoo, forma part de la Xarxa de Refugis Climàtics de l’Ajuntament de Barcelona. Aquells espais que, des de 2019 i sempre que es produeix una onada de calor, proporcionen confort tèrmic a la població més vulnerable mentre mantenen els seus usos i funcionalitats.

Tot i aquesta diferència tèrmica, quan les temperatures s’enfilen, al Zoo de Barcelona s’activa un protocol amb un seguit de mesures per tal que determinades espècies afrontin, de la millor manera, la calor.

 

Aigua fresca i gelats fets a mida

En moments de pics de calor, l’equip de cuidadores i cuidadors renova amb més freqüència l’aigua dels abeuradors perquè estigui fresca i, si es fa necessari, posen més abeuradors a disposició dels animals. Així mateix, intensifiquen la neteja i renovació de l’aigua de les zones de bany que tenen algunes espècies a les seves instal·lacions. I fan l’equivalent amb els fangars, que juguen un paper important en la regulació tèrmica d’animals com els facoquers i les elefantes.

Només en casos excepcionals, com la parella de pandes vermells, s’activen aspersors d’aigua per refrescar l’espai que les acull. I el mateix es fa a les instal·lacions de les elefantes, el bisó, el búfal nan i el cérvol del pare David. En tots aquests casos, amb l’ús de mànegues.

 

 

A nivell general, quan les temperatures son altes, es garanteix que els animals puguin accedir, sempre que ho vulguin, als aixoplucs o les zones interiors de les seves instal·lacions, mantenint les comportes obertes en tot moment.

L’alimentació és un altre element que les cuidadores i cuidadors del Zoo de Barcelona tenen molt en compte durant els mesos de més calor. A banda de tenir cura de la correcta hidratació dels animals, preparen gelats adaptats a la dieta de cada espècie. Són gelats fets a base de gel i que incorporen peix, marisc, fruita, verdura, sucs o brou. Als ossos i als primats, per exemple, els hi ofereixen fruita congelada i gelats de brou o de suc de fruita; a les girafes, blocs de gel amb fruita; i a les mangostes i les suricates, granissat de cucs.

 

Més recursos gràcies





Paraules clau

animals/ calor/ cures/ estiu/ zoo/