Barcelona acollirà les Jornades Internacionals sobre Soledat aquesta tardor : Servei de Premsa

Barcelona acollirà les Jornades Internacionals sobre Soledat aquesta tardor

13/08/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El 9 i 10 de novembre persones expertes en la matèria reflexionaran sobre la soledat al Campus Poblenou de la UPF

Les jornades es vertebraran en quatre eixos per generar preguntes i trobar respostes

L’Ajuntament de Barcelona celebrarà aquesta tardor les Jornades Internacionals sobre Soledat amb els màxims representants del sector el 9 i 10 de novembre al Campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra. Per al regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, aquestes jornades suposen una “oportunitat única” per debatre al voltant de la soledat no desitjada. “Fa alguns anys que aquest fenomen ha entrat a formar part de l’agenda política mundial. La soledat no desitjada s’està mostrant com un problema social que ens interpel·la tothom”, explica. El regidor destaca que Barcelona s’ha convertit en un dels referents en el disseny de programes per la lluita contra la soledat, de manera que caldrà “aprofitar l’oportunitat d’aquestes jornades per reforçar aquest lideratge”. “En aquestes jornades comptarem amb reconeguts experts d’arreu del món. Seran, per tant, unes jornades amb un enfocament multidisciplinari i que ens serviran per construir una xarxa de ciutats contra la soledat no desitjada”, ha afegit.

Per a l’Ajuntament, és de vital importància fomentar i compartir debat, experiències i polítiques al voltant de la soledat amb països o zones rellevants i amb interessos comuns en aquesta matèria. Cal sumar visions, esforços i compromisos d’abast internacional en la lluita contra la soledat, promovent iniciatives conjuntes. Barcelona té una responsabilitat de lideratge clara com a ciutat europea referent en la prevenció i la reducció de la soledat no desitjada.

 

Quatre eixos temàtics

Les Jornades Internacionals contra la Soledat de Barcelona es vertebraran al voltant de quatre eixos temàtics i quatre preguntes, per als quals es volen trobar propostes i respostes, teòriques i pràctiques.

En concret, l’eix Soledat i Tecnologia es plantejarà com poden contribuir les noves tecnologies a pal·liar la soledat. L’àrea de Soledat i Cicles Vitals, es preguntarà com es viu la soledat al llarg de la vida?, mentre que l’àmbit de Soledat i Ciutats es preguntarà com han de ser les ciutats per contribuir a enfortir els vincles. Finalment, l’eix de Soledat i Polítiques Públiques analitzarà què poden fer les institucions per pal·liar la soledat.

Aquestes jornades són gratuïtes i podrà participar-hi tothom qui ho desitgi i que tingui interès a conèixer més de prop el fenomen de la soledat no desitjada, com per exemple administracions públiques i òrgans de govern, institucions i entitats socials, empreses privades, universitats i centres de recerca, persones dedicades a la investigació i la ciutadania.

L’organització d’aquest congrés a la ciutat s’emmarca en l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030’, protagonista alhora de la campanya de comunicació “Contra la soledat, reconnectem” per desestigmatitzar i sensibilitzar sobre la soledat a la ciutadania, des dels més petits fins als més grans.





Paraules clau

soledat/ upf/