L’Ajuntament invertirà 1 milió d’euros per millorar l’aïllament sonor als habitatges situats a les Zones Acústicament Tensionades : Servei de Premsa

L’Ajuntament invertirà 1 milió d’euros per millorar l’aïllament sonor als habitatges situats a les Zones Acústicament Tensionades

18/08/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La dotació econòmica prové de les ajudes per a rehabilitació energètica impulsats per l’Ajuntament de Barcelona i de noves subvencions municipals destinades a la rehabilitació de finestres dels habitatges dels residents a les Zones Acústicament Tensionades

Els veïns i veïnes de les Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn (ZATHN) podran acollir-se als ajuts per a la rehabilitació de l’Ajuntament així com també els residents de les Zones Acústiques de Règim Especial (ZARE) i de les zones afectades per soroll de trànsit (Zones C3)

La nova línia de subvencions se suma als plans per reduir la contaminació acústica a les places i carrers considerades ZATHN presentats recentment pels districtes de Ciutat Vella, Sant Martí, Sants-Montjuïc, Eixample i Gràcia

L’Ajuntament de Barcelona invertirà 1 milió d’euros per a la millora de l’aïllament acústic de les llars situades a les Zones Acústicament Tensionades.

Un total de 500.000 euros provenen de la inversió per a rehabilitació energètica impulsats per l’Ajuntament de Barcelona amb l’aportació dels fons Next Generation de la Unió Europea. A aquestes ajudes ara s’hi sumen ara 500.000 euros més que el Consorci d’Habitatge invertirà per subvencionar la rehabilitació de finestres i reduir l’impacte sonor dels habitatges plurifamiliars o unifamiliars dels veïns i veïnes residents a les Zones Acústicament Tensionades i, en concret,  en les Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn (ZATHN).

Les subvencions tenen l’objectiu de substituir o adequar les finestres de les façanes principals d’aquests edificis per reduir els efectes de la contaminació acústica a les llars. D’aquesta manera, els veïns i veïnes de les zones tensionades podran acollir-se als ajuts per a la rehabilitació de l’Ajuntament com ja fan les veïnes de les Zones Acústiques de Règim Especial (ZARE) i de les zones afectades per trànsit intens com les zones C3 (Carrers Aragó, Balmes, Tarragona i Passeig Colom, entre d’altres), obtenint ajuts a la inversió atenent les seves circumstàncies concretes. Les subvencions les podran demanar les comunitats de veïns a partir del proper mes de setembre i fins al 31 de desembre de 2022.

Es podran demanar ajuts d’entre 30.000 a 50.000 euros per edifici, en funció del numero d’habitatges existents, amb un màxim de fins a 3.000 euros per habitatge. El termini màxim per iniciar les obres no podrà excedir dels 4 mesos una vegada demanada la subvenció i s’hauran d’executar en un màxim de 8 mesos. Les sol·licituds es tramitaran per ordre d’entrada en el registre.

Aquesta nova línia d’ajuts forma part de l’estratègia de rehabilitació de la ciutat que està desenvolupant l’Ajuntament de Barcelona.

 

Posada en marxa dels plans per reduir la contaminació acústica 

Aquestes noves subvencions s’inclouen dins de les iniciatives impulsades per l’Ajuntament per reduir la contaminació acústica a la ciutat. El soroll és el segon factor ambiental que més impacta en la salut de la població, just per darrere de la contaminació de l’aire.

La nova línia d’ajuts se suma als plans per reduir la contaminació acústica  a les places i carrers considerades Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn (ZATHN) presentats recentment pels districtes de Ciutat Vella, Sant Martí, Sants-Montjuïc, Eixample i Gràcia.

 





Paraules clau

Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn (ZATHN)/