La Clariana de les Glòries es consolida com a espai ciutadà amb més de 100.000 usuaris : Servei de Premsa

La Clariana de les Glòries es consolida com a espai ciutadà amb més de 100.000 usuaris

19/08/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La gran esplanada d’una hectàrea de gespa del parc de les Glòries fa d’espai polivalent i de zona d’estada que convida a gaudir de la natura i a relaxar-se i ofereix activitats per a tothom

Compta amb una programació d’activitats obertes i gratuïtes per a famílies, infants i gent gran, i continua en marxa el servei de gandules, taules, cadires i para-sols

La Clariana del parc de les Glòries s’ha consolidat plenament com a espai ciutadà a l’aire lliure. Des del setembre de l’any passat fins a aquest juliol, més de 100.000 persones han participat en les activitats obertes, gratuïtes i familiars que s’hi han dut a terme o han fet ús del servei de gandules, taules, cadires i para-sols. Així doncs, la ciutadania s’ha fet seva aquesta gran esplanada d’una hectàrea de gespa que fa d’espai polivalent i de zona d’estada, convida a gaudir de la natura i a relaxar-se i ofereix activitats per a tothom.

Des del març passat, la Clariana compta amb una programació estable d’activitats gratuïtes de lleure obertes a tothom i organitzades per l’Ajuntament amb la col·laboració de les entitats i equipaments dels entorns. La proposta vol posar en valor els espais verds del parc i els nodes de biodiversitat, potenciar les activitats basades en el joc pedagògic i formatiu i també les culturals i els tallers de petit format que expliquin i posin en valor l’entorn.

S’inclouen activitats familiars com contacontes organitzats per la Biblioteca del Clot i propostes culturals i pedagògiques de cap de setmana, entre les quals s’inclouen tallers de de circ o de teatre. També activitats ambientals, en col·laboració amb la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona; tallers de dibuix i pintura i ioga en família organitzats pel centre cívic La Farinera del Clot; sessions gratuïtes de taitxí els dimarts i els dijous al matí (excepte l’agost) per cuidar el cos i gaudir de la naturalesa urbana en un entorn saludable.

A més, s’ofereixen un seguit de rutes fetes específicament per a l’entorn de la Clariana: una ruta per conèixer el verd i la biodiversitat de la Clariana, una per descobrir la sostenibilitat del parc de les Glòries (aquestes dues organitzades per la Xarxa d’Equipaments Ambientals (XEAB);  i l’itinerari històric “Glòries, els seus secrets i la seva història” (organitzada per la Farinera del Clot).

En total, la programació d’activitats ha comptat amb més de 2.500 participants des del març fins a finals de juliol.

A més, continua en marxa el servei de gandules, taules, cadires i para-sols estrenat el setembre de 2021. Està disponible cada dia d’11h a 20h entre abril i octubre i d’11h a 19h entre novembre i març, i està pensat per a l’estada, treballar, llegir, conversar o relaxar-se. Està gestionat per l’empresa d’inserció laboral Formació i Treball, que, a més, fa tasques d’informació de les activitats futures, el funcionament de l’espai i els entorns.

 

CALENDARI D’ACTIVITATS ESPECÍFIQUES: ESTIU I TARDOR 2022

 

 

 

 

 





Paraules clau

Glòries/