Janet Sanz posa en valor a Mèxic el model Superilla Barcelona i la Capitalitat Mundial de l’Arquitectura : Servei de Premsa

Janet Sanz posa en valor a Mèxic el model Superilla Barcelona i la Capitalitat Mundial de l’Arquitectura

21/09/2022Temps estimat de lectura: 3 minuts

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat participarà en la XII Biennal Iberoamericana d’Arquitectura i Urbanisme (BIAU), que se celebra fins diumenge a Ciutat de Mèxic en el marc del Festival d’Arquitectura i Ciutat MEXTRÓPOLI

Sanz pronunciarà una conferència i participarà en una taula rodona per destacar el canvi de model urbà que està vivint Barcelona i la Capitalitat Mundial de l’Arquitectura que ostentarà la ciutat l’any 2026

A més, mantindrà trobades institucionals amb representants públics de Ciutat de Mèxic i Oaxaca de Juárez per compartir experiències i estrènyer col·laboracions en els àmbits de la infraestructura verda, l’ecologia i el patrimoni, entre altres

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Ecologia, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, participarà en la XII Biennal Iberoamericana d’Arquitectura i Urbanisme (BIAU), que se celebra des d’avui fins diumenge a Ciutat de Mèxic i reconeix les propostes que incideixen en millorar l’ecosistema humà i elevar els indicadors socials, mediambientals i econòmics en l’habitatge i les ciutats. La biennal s’organitza en el marc del Festival d’Arquitectura i Ciutat MEXTRÓPOLI, que reuneix també fins diumenge més de 80.000 persones vinculades al disseny de les ciutats per promoure la reflexió i l’intercanvi d’experiències a través de conferències, exposicions, taules de diàleg, tallers amb experts, instal·lacions a l’espai públic, rutes i visites especialitzades, presentacions de llibres i altres activitats.

 

 

En aquest marc, l’aposta del Govern municipal per fer una ciutat més habitable, verda i amb la vida quotidiana al centre hi tindrà una presència destacada. La tinenta d’alcaldia pronuncia aquest mateix dimecres una conferència i participarà divendres en una taula rodona sobre espai públic i cultura en què exposarà la transformació que està vivint la ciutat de la mà del pla Superilla Barcelona i els principals projectes que s’estan desenvolupant, com els eixos verds de l’Eixample, les polítiques de regeneració urbana i protecció del patrimoni i les de cultura i espai públic. I posarà en valor la Capitalitat Mundial de l’Arquitectura que ostentarà Barcelona el 2026 per mostrar al món la qualitat arquitectònica i urbanística de la ciutat, el seu ecosistema d’arquitectura i el canvi de model urbà que s’està impulsant.  L’arquitecte en cap, Xavier Matilla, també prendrà part en la inauguració del certamen i una taula rodona sobre l’espai públic com a eix d’ordenació territorial.

A més, una de les instal·lacions visitables al festival serà una recreació de l’exposició sobre els nous eixos verds i places de l’Eixample que hi va haver el maig passat al Fossat del Mercat de Sant Antoni. Ara, la mostra es recuperarà fins l’1 d’octubre a Ciutat de Mèxic per veure a través d’estructures i imatges virtuals com serà la transformació que es viurà els propers mesos en aquests espais del centre de la ciutat. L’exposició serà presentada amb un acte en què participaran Janet Sanz i Xavier Matilla.

La segona tinenta d’alcaldia també aprofitarà l’estada a Mèxic per mantenir trobades bilaterals amb representants institucionals de Ciutat de Mèxic i Oaxaca de Juárez. L’objectiu de les visites serà compartir experiències i signar protocols de col·laboració amb les dues ciutats en els camps de la infraestructura verda, l’ecologia i el patrimoni, entre altres.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
arquitectura/ BIAU/ Mèxic/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina