Álvaro Porro assisteix a l’entrega dels Premis a la Responsabilitat Gastronòmica, en el marc de la Fira Terra i Gust : Servei de Premsa

Álvaro Porro assisteix a l’entrega dels Premis a la Responsabilitat Gastronòmica, en el marc de la Fira Terra i Gust

22/09/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

Divendres 23 de setembre, a les 21:00 hores, el comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària, Álvaro Porro, assistirà al lliurament dels primers Premis a la Responsabilitat Gastronòmica, que impulsa Slow Food Barcelona en el marc de la fira Terra i Gust, la Festa de l’Alimentació Sostenible. Aquests guardons busquen difondre els valors de l’agroecologia i la gastronomia local. L’acte estarà conduït pel director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, i tindrà lloc a l’Espai ShowCooking de Terra i Gust, a la Ronda Sant Antoni.

Terra i Gust convida a gaudir de la música, el menjar i el beure d’una manera més conscient i amb propostes de qualitat que posen en valor els aliments de proximitat i saludables, les persones que els elaboren i cuidar del planeta amb pràctiques sostenibles. És un projecte que aposta per l’agricultura i la ramaderia local i sostenible, així com per la conservació del territori i la seva pagesia com a referent diferenciador, alhora que fomenta l’economia local i la reducció de residus. És una festa que reivindica tant la sostenibilitat pel planeta com la del producte, posant també el focus en la vessant social, contractant personal procedent d’escoles d’hostaleria i d’escoles de formació que treballen amb col·lectius en risc d’exclusió social.

L’activitat l’organitza l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’àrea de Política Alimentària, amb la col·laboració de Slow Food Barcelona i l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, i reuneix un total de 14 restaurants de la ciutat que aposten per la gastronomia responsable, amb xerrades i activitats en l’Aula de Cuina amb la sostenibilitat com a eix central. A més, hi haurà el Barcelona Beer Festival que compta amb cerveses artesanes de proximitat.

Aquest esdeveniment forma part del llegat que Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 va deixar a la ciutat. Una aposta de l’Ajuntament, conjuntament amb entitats i agents de la ciutat, per treballar per un sistema alimentari sostenible i que inclou centenars de projectes i activitats per treballar per aquell objectiu. L’acció s’emmarca en l’estratègia d’elaboració d’una Estratègia Alimentària de ciutat, amb horitzó 2030, que esdevingui el full de ruta que caldrà seguir en les polítiques alimentàries per als propers anys a la ciutat i que es presentarà a finals del mes de novembre.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Fira Terra i Gust/ gastronomia/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina