[MERCÈ 2022] Ada Colau presideix la lectura del pregó de la Mercè 2022, a càrrec de Carla Simón : Servei de Premsa

[MERCÈ 2022] Ada Colau presideix la lectura del pregó de la Mercè 2022, a càrrec de Carla Simón

22/09/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les festes de la Mercè 2022 ompliran la ciutat de música, arts de carrer i actes de cultura popular i tradicional entre el 23 i el 26 de setembre

El pregó de la cineasta Carla Simón donarà inici aquest divendres 23 de setembre, a les festes de La Mercè 2022. L’acte tindrà lloc a les 19.00 hores al Saló de Cent de l’Ajuntament i serà retransmès en directe per betevé i pel lloc web del Servei de Premsa de l’Ajuntament.

Carla Simón va néixer el 1986 a Barcelona, tot i que aviat es va traslladar a les Planes d’Hostoles (La Garrotxa), on va passar els primers anys de la seva vida. Es va graduar en comunicació audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2009, i va fer una estada a la Universitat de Califòrnia, Santa Bàrbara, on va rodar els curtmetratges Women (2009) i Lovers (2010), en col·laboració amb Marco Businaro. El 2010 va fer un màster de Televisió de Catalunya, on va realitzar el capítol pilot d’una sèrie de ficció titulada La clínica, amb la participació dels actors Miquel Sitjar i Anna Casas. El 2011 va ampliar els seus estudis a la London Film School, on el 2012 va rodar el documental Born Positive, sobre joves nascuts amb el VIH; el 2013 el curtmetratge Lipstick, on dos nens s’enfronten a la mort de l’àvia i el 2014 el migmetratge Les petites coses, on narra la relació entre la seva àvia i la seva tia. Posteriorment va estrenar els curts Llacunes (2016), Después también (2018) i Correspondencia (2020), codirigit amb Dominga Sotomayor. L’any 2017 va debutar amb el llargmetratge Estiu 1993, una història basada en la seva pròpia infantesa, guardonada amb el premi a la millor òpera prima i el de la secció de la Generació Kplus del Festival de Berlín, el premi Fotogramas de Plata, tres premis Gaudí (millor direcció, millor guió i millor pel·lícula en català), el premi Goya a la millor direcció novella, el Premi Ciutat de Barcelona 2017 d’Audiovisuals, el premi Sant Jordi a la millor òpera prima i el premi talent jove femení del Festival de Canes.

El 2019 va estrenar el curtmetratge Después también, el qual va rebre, entre d’altres, la nominació al millor curtmetratge als Premis Gaudí i al Festival Internacional de Cinema de Cartagena de Indias.

 

 

El 2020, al curtmetratge documental Correspondència, la mateixa Carla Simón i la cineasta Dominga Sotomayor van parlar sobre cinema, el present i passat familiar, herència i maternitat.

Aquest any ha guanyat l’Os d’Or a la millor pel·lícula a la Berlinale de 2022 amb el film Alcarràs, rodada en català i protagonitzada per actors i actrius no professionals, convertint-se en la primera cineasta catalana a en rebre aquest guardó.

Ha rebut el Premi Nacional de Cultura, atorgat pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, i des del juny de 2021 forma part de la Junta de l’Acadèmia del Cinema Català, presidida per la directora Judith Colell i Pallarès.

Acreditació:
Els professionals dels mitjans de comunicació que vulguin accedir a l’edifici de l’Ajuntament de Barcelona per a la cobertura informativa del pregó i els castells de la Mercè 2022, s’hauran d’acreditar, omplint el formulari disponible en aquest enllaç: https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/merce2022
El termini de recepció d’acreditacions finalitza el proper dijous 22 de setembre a les 22:00 hores.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Mercè 2022/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina