Les obres de rehabilitació de Can Valent fan aflorar restes arqueològiques de la masia : Servei de Premsa

Les obres de rehabilitació de Can Valent fan aflorar restes arqueològiques de la masia

02/10/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

En aquests moments se n’està avaluant la importància per decidir-ne la conservació

S’hi han trobat restes d’un pou, d’un forn de llenya i de dos cubs de vi

Les obres de rehabilitació de la masia de Can Valent, a Nou Barris, han posat al descobert una sèrie de troballes arqueològiques vinculades a l’espai. A grans trets, s’hi han trobat restes d’un pou, d’un forn de llenya i de dos cubs de vi, dels quals se n’està determinant la datació. A més, han aparegut paviments en diferents estrats i de segles diferents, que van del XVII al XIX. També s’hi ha trobat dues monedes, una de 1823 i l’altra pendent de datació.

 

 

Finalment, entre el més destacat, convé assenyalar l’aparició de restes subterrànies que semblen estar relacionades entre si. Els primers indicis apunten que es tractaria d’una mena de xarxa subterrània que faria les funcions de fresquera, és a dir, per guardar els aliments en fresc a temperatura constant, construïda durant el segle XVIII i abandonada el segle XIX.

 

Tasques d’avaluació de les restes

Aquest conjunt de restes està sent avaluat pels serveis tècnics de l’Ajuntament per determinar-ne la importància i avaluar les necessitats de conservació de les troballes. Les troballes més significatives són les de les pavimentacions i les subterrànies, i l’obra de rehabilitació es podrà acabar sense que aquests elements es vegin afectats. Així, en un futur, es podran estudiar amb detall i decidir què se n’acaba fent.

L’aparició de les restes arqueològiques ha afectat el ritme de les obres, de manera que la finalització està prevista per a finals d’any en lloc de la data inicialment prevista, que era al novembre. La rehabilitació de la masia de Can Valent va començar el passat mes d’abril, en una actuació que és una proposta de la ciutadania, aprovada en el marc dels pressupostos participatius.





Paraules clau

Can Valent/ Nou Barris/ restes/