El Port Olímpic participa a la 60a edició del Saló Nàutic Internacional de Barcelona : Servei de Premsa

El Port Olímpic participa a la 60a edició del Saló Nàutic Internacional de Barcelona

05/10/2022Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Port Olímpic participa al certamen amb un estand propi des d’on donarà a conèixer l’avenç de la transformació, l’aposta per l’economia blava i el paper que jugarà durant la propera edició de la Copa Amèrica de Vela

Al llarg dels cinc dies que dura el Saló, hi ha prevista una taula rodona amb representants de la Copa Amèrica de Vela i regatistes juvenils i femenines i presentacions d’empreses del sector de l’economia blava, entre altres activitats

És la primera vegada que el Port Olímpic participa a la trobada des que l’Ajuntament de Barcelona en va assumir la gestió a través de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM)

El Port Olímpic participa a la 60a edició del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, que se celebra al Port Vell del 12 al 16 d’octubre. Ho fa amb un estand propi de 150 metres quadrats que estarà ubicat al Moll de la Fusta. En aquest espai s’oferiran xerrades, taules rodones i altres activitats per donar a conèixer la transformació en la que està immers el Port, i que lidera Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona. És la primera vegada que el Port Olímpic participa a la trobada des que l’Ajuntament en va assumir la gestió.

 

 

Aquest procés de transformació avança a pas ferm amb horitzó a la 37a Copa Amèrica de Vela, que se celebrarà a Barcelona l’any 2024, i té com a objectiu fer del Port Olímpic un espai compromès amb la ciutadania on l’economia blava, la nàutica, la gastronomia i el mar esdevinguin l’epicentre de l’activitat econòmica i social.

Per al primer tinent d’alcaldia i president de B:SM, Jaume Collboni, “el Saló Nàutic esdevé una oportunitat estratègica per explicar al sector l’aposta que està fent la ciutat per fer del Port Olímpic un dels principals aparadors dels sectors blaus, una activitat prioritària en la nova agenda econòmica de la ciutat. També volem que el Port Olímpic sigui un referent per a la pràctica dels esports nàutics entre la ciutadania, i per això durant el Saló també exposarem el paper que tindrà aquest espai en l’estratègia de dinamització dels esports de mar i durant la Copa Amèrica de Vela, una fita que servirà perquè els barcelonins i barcelonines connectin de nou amb el nostre litoral i identifiquin encara més la contribució que pot fer al dinamisme social, econòmic i lúdic”.

Coincidint amb l’obertura del Saló Nàutic, dimecres 12 d’octubre, l’estand del Port Olímpic acollirà una taula rodona sobre el paper transversal que té la sostenibilitat en aquesta nova etapa que viu el Port. Durant la trobada es compartiran les diferents experiències i mesures que ha aplicat i continuarà aplicant el Port Olímpic per reduir el seu impacte ambiental i esdevenir un referent en gestió ambiental.

El matí del divendres, 14 d’octubre, l’economia blava serà la protagonista de la programació. Amb la col·laboració de Barcelona Activa, es presentarà el model d’economia blava que impulsa el Port i el seu encaix en l’aposta que fa la ciutat per la promoció d’aquest sector econòmic. També hi participaran els representants d’algunes empreses que actualment treballen en aquest àmbit d’activitat. Posteriorment, a la tarda, serà el torn del Centre Municipal de Vela, que explicarà el seu projecte de remodelació i l’estratègia amb què vol dinamitzar la pràctica dels esports nàutics entre la ciutadania.

L’endemà, dissabte 15 d’octubre, visitaran l’estand del Port Olímpic alguns dels protagonistes de la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela. Tindrà lloc un diàleg sobre els objectius de la Youth America’s Cup i la Women’s America’s Cup, les competicions juvenil i femenina de la 37a Copa Amèrica de Vela que tindran la seva base al Port Olímpic. La trobada servirà per analitzar amb l’ajut de diferents esportistes la necessitat de promoure nous talents en la pràctica de la vela i els reptes als quals s’enfronten les dones que practiquen aquest esport a nivell de competició.

Al llarg dels cinc dies que dura el Saló Nàutic, per l’estand del Port Olímpic també hi desfilaran nombroses empreses del sector de la nàutica que desenvolupen la seva activitat al Port i es podrà conèixer, de primera mà, com avança la transformació d’aquest espai emblemàtic de Barcelona.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
60a edició del Saló Nàutic Internacional de Barcelona/ Polt Olímpic/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina